Brittiska The Telegraph har kommit över en jätteläcka, Lockdown Files, med mer än 100 000 WhatsApp-meddelanden som skickades mellan Storbritanniens tidigare hälsoministern Matt Hancock och andra ministrar och tjänstemän mitt under den så kallade pandemin.

I en av konversationerna skriver Matt Hancock:

”Vi har ett nytt dataverktyg som Jenny Harries utvecklat för att definiera din risk om du skulle exponeras för covid. Ålder är den största avgörande faktorn, sedan kön följt av andra tillstånd inklusive fetma. Vad detta betyder är att den totala dödligheten är ganska meningslös – eftersom dödligheten för högriskgrupper fortfarande är väldigt hög, men för lågriskgrupper är väldigt låg.”

Dåvarande premiärminister Boris Johnson svarar:

”Matt som jag läser detta diagram har en 80-årig covidpatient en sexprocentig risk att dö och om du är under 35 är risken försumbar. Om jag var en 80-åring och jag fick veta att valet stod mellan att förstöra ekonomin och riskera att exponeras för en sjukdom som jag hade 94 procents chans att överleva vet jag vad jag skulle föredra”, skriver Boris Johnson i en kommentar.

Läs mer på swebbtv.se, Lockdown Files visar på lögner från Storbritanniens regering och massmedia

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här