Den brittiske hälsoministern Matt Hancock retweetade nyligen ett inlägg med budskapet att brittiska medborgare som motsätter sig de kontroversiella vaccinationspassen är ”galningar” som inte bör tas på allvar.

”Coronapassen” är som i så många andra länder en het fråga i Storbritannien. Många är mycket kritiska till försöken att villkora medborgerliga friheter med vaccinationsstatus och medicinska historia som ska lagras i de digitala passen. Nya Dagbladet har tidigare uppmärksammat bland annat hur kristna ledare  i landet fördömt passen och kallat införandet för ”ett av de farligaste förslagen som lagts fram i Storbritanniens historia”.

Den här planen har potential att krossa den liberala demokratin som vi känner den och istället skapa en övervakningsstat där regeringen använder teknologi för att kontrollera vissa delar av medborgarnas liv. Som sådant är detta ett av de farligaste förslagen som någonsin lagts fram i den brittiska politikens historia”, skrev över 1000 kristna brittiska ledare i ett öppet brev. Även bland medborgarna i stort finns ett utbrett missnöje och en oro över vad passen kan komma att leda till, och stora protester har vid ett flertal tillfällen hållits i London även tidigare mot coronapolitiken.

Läs mer på nyadagbladet.se, Hälsoministerns tweet: Motståndare till vaccinationspassen är galningar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här