Ryssland har tidigare pekat ut USA och ”anglosaxarna” för terrordådet som sprängde sönder Nord Stream i Östersjön i september i fjol.

Nu har Pulitzervinnaren Seymour Hersh, en av världens främsta grävande journalister, publicerat en artikel på substack som avslöjar hur attacken gick till – och vilka som ligger bakom den.

Enligt artikeln genomfördes dådet under en amerikansk ”hemlig sjöoperation”. Inblandade i terrorattacken var även CIA och Norge.

Detta hävdas under artikelrubriken ”Hur Amerika tog ut Nord Stream”.

”I juni förra året, placerade marinens dykare, som opererade under täckmantel av en allmänt uppmärksammad midsommar-Natoövning känd som BALTOPS 22, de fjärrutlösande sprängämnena som tre månader senare förstörde tre av de fyra Nord Stream-rörledningarna, enligt en källa med direkt kunskap om verksamhetsplaneringen”, skriver Seymour Hersh.

”Någon gång i mars flög några medlemmar i teamet till Norge för att träffa den norska underrättelsetjänsten och marinen.”

En av nyckelfrågorna ska ha varit att hitta det bästa stället i Östersjön för att plantera sprängämnena. Och den norska flottan var snabb att hitta rätt plats, enligt Hersh. Det grunda vattnet i Östersjön några mil utanför danska Bornholm, fortsätter artikeln.

Läs mer på swebbtv.se, Avslöjat: Så sprängde USA sönder Nord Stream

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här