År 2005 så läcktes ett memo från ett möte januari 2003 mellan USA:s president George W. Bush och Storbritanniens premiärminister Tony Blair där Bush övervägde att provocera fram ett krig med Saddam Husseins regim genom att flyga ett amerikanskt spionplan över Irak med FN:s färger för att locka Irak till en nedskjutning planet.

Detta var inte den första gången USA:s övervägde sådana metoder. Tidigare hemligstämplade dokument från 1962 års operation Nortwoods bekräftar att USA:s Joint Chiefs of Staff planerade att, ”create an incident which will demonstrate convincingly that a Cuban aircraft has attacked and shot down a chartered civil airliner enroute from the United States to Jamaica, Guatemala, Panama, or Venezuela.”

Joint Chiefs planerade att fylla planet med en grupp av studenter på semester för att totalt demonisera Kuba och potentiellt skapa förutsättningar för en konfrontation med Sovjet under den mest kritiska perioden av det Kalla kriget.

Under juli 1988 så sköt USA faktiskt ned ett kommersiellt passagerarflygplan över Iranskt territorialvatten i den Persiska Golfen, alla 290 ombord dog, inklusive 66 barn. Fastän Iran Air Flight 655 sände ut en signal som identifierade den som ett civilt plan så identifierade besättningen på USS Vincennes inkorrekt Airbus A300-planet som en attackerade F-14 Tomcat stridsplan och sköt ned den med SM-2MR-missiller. USA bad inte Iran om ursäkt för händelsen.

Givet händelserna de sista 24 timmarna vore det också försumligt att glömma det faktum att Ukraina själva erkände att de sköt ned ett ryskt passagerarflygplan år 2011, alla 78 passagerarna dog när flygplanet störtade ned i Svarta Havet.

Efter de otaliga frågorna kring flygvägen för Malaysian Airlines flight 17 som beordrades att flyga på en lägre höjd av de Ukrainska myndigheterna och att de bisarrt nog valde att flyga rakt över en konfliktzon som de tio tidigare flighterna hade undvikit gör att beskyllningarna mot Ryssland kanske är något förhastade.

www.infowars.com, Påminnelse: USA ville provocera fram en nedskjutning av ett plan för att kunna gå i krig

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här