Kristos Patsalides, cypriotiska Finansministeriets ständige sekreterare, har talat ut och fördömer nu Trojkan (EU-ECB-IMF) som ”ockupationsstyrkor” som släppt den moraliska motsvarigheten till en atombomb över Cypern. Slutsatsen drar han utifrån den rättsliga prövning av finanskrisen som inleddes den 19.4. Enligt Reuters var Patsalides bedömning, att ett ”hänsynslöst” teknokratteam beordrat förinta cypriotiska ekonomin.

”Genom Tysklands och IMF:s behandling … sköt man en duva med en atombomb”, var Patsalides beskrivning. På frågan huruvida att tvinga på kontoinnehavare förluster är förenligt med deras rättigheter svarade han: ”När man har med ockupationsstyrkor att göra kommer mänskliga rättigheter inte på tal. De slog sönder ett ekonomiskt system som fungerade. Visst, vi hade våra tillkortakommanden men straffets omfattning är vida större än problemets storlek.”

”Ockupationsstyrkornas” politik driver cypriotiska folket i fattigdom i snabb takt, vilket påbörjades redan innan räddningsavtalet skrevs under. Vi väntar ännu på exakta siffror men de rapporter om ökad fattigdom som hittills slunkit genom media vittnar om samma mönster som Grekland men i betydligt snabbare framfart.

Originaltext: larouche.se, EU-bomben mot Cypern

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här