Den europeiska befolkningen måste ”vaccineras” mot åsikter som etablissemanget inte håller med om, enligt EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

När hon talade på Copenhagen Democracy Summit tidigare denna månad, presenterade von der Leyen sin plan för en ”Europeisk Demokratisk Sköld” som syftar till att ”upptäcka desinformation och illasinnad inblandning…ta bort innehåll, inklusive [artificiell intelligens] deepfakes, [och] göra våra samhällen mer motståndskraftiga.”

Med andra ord är ”Demokratisk Sköld” bara en eufemism för censur och ”samhällelig motståndskraft” en annan term för efterlevnad.

”Tänk på informationsmanipulation som ett virus. Istället för att behandla en infektion när den väl har fått fäste, vilket är att avfärda falsk information, är det bättre att vaccinera, så att vår kropp är inokulerad. Pre-bunking är samma tillvägagångssätt,” sa hon.

”Eftersom desinformation förlitar sig på att människor sprider den vidare till andra – är det avgörande att människor vet vad illasinnad informationspåverkan är och hur teknikerna ser ut. När den kunskapen ökar – minskar våra chanser att bli påverkade. Och det bygger upp den samhälleliga motståndskraft som vi kommer att behöva.”

Naturligtvis har von der Leyen och hennes gelikar karaktäriserat all information som motsäger deras narrativ som desinformation, inklusive kritik av lockdowns, de experimentella covid-vaccinerna, digitala ID, munskydd och social distansering, massmigration, Ukraina-konflikten och klimatförändringar.

Ironiskt nog ramade von der Leyen in uttalandena som ett kampanjlöfte, som om hon faktiskt ställde upp för omval genom folkval, men i verkligheten valdes hon ut av Europaparlamentets delegater i en hemlig omröstning i mars inför EU-valet i juni, där hon med all sannolikhet kommer att säkra ytterligare en femårsperiod som EU-kommissionens ordförande.

”Det är därför – om jag blir omvald som ordförande, kommer kommissionen att lägga fram en Europeisk Demokratisk Sköld som en av nästa kommissions främsta prioriteringar. Detta bör vara ett ambitiöst europeiskt projekt som fokuserar på de största hoten från utländsk inblandning och manipulation,” sa hon.

Minns att von der Leyen i Davos i januari förklarade att ”desinformation och missinformation” – information de inte kan kontrollera – utgör större hot mot världen än krig och ekonomiska nedgångar.

EU:s krig mot information som den anser vara oönskad nådde en ny fas efter att Elon Musk köpte Twitter, nu X, 2022 och återinförde yttrandefrihet online.

EU öppnade i sin tur en utredning mot X och hotade att stänga ner plattformen om den inte vidtog stränga åtgärder för att motverka ”desinformation” och följa EU DSA (Digital Services Act).

EU-kommissionens vice ordförande för värden och transparens, Vera Jourova, firade förra veckan blockets ”faktagransknings”åtgärder och sa att de framgångsrikt omskolar allmänheten och uppmuntrar dem att självcensurera inför nästa månads EU-val.

”Vi tror att vår faktagranskning redan påverkar användarnas beteende. Vi ser att när människor inser att något är fel med materialet, avstår de ofta från att dela det med vänner på sociala medier,” sa hon.

Under tiden distribuerade EU förra veckan också ”Hybrid Rapid Response Teams” för att motverka ”desinformation” i de 27 medlemsländerna.

Titta på von der Leyens fullständiga tal:

Ursula von der Leyen at the Copenhagen Democracy Congress I 14. May 2024

infowars.com, EU-kommissionens ordförande lovar att ”vaccinera” befolkningen mot felaktigt tänkande

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här