Framträdande “coronatyckare” har under flera veckors tid krävt att svenskarnas julplaner ställs in. Istället ska en så kallad ”coronasäker” jul firas – där svenskarna bär munskydd, inte  ska träffa sin familj och alltid håller två meters avstånd från varandra – även inomhus. Dessutom uppmanas det svenska folket att fira jul med varandra via distans och använda “digitala lösningar” istället.

De hårda begränsningarna motiveras med en påstått ökande smittspridning och etablissemangsmedia har flitigt lyft fram reportage och artiklar om sätt som svenskarna kan fira en ”trygg” jul på.

Folkhälsomyndigheten har tidigare gått ut med att de hårda coronarestriktionerna kommer att vara kvar i minst ett år, vilket också får effekter på den kanske mest folkkära högtiden av alla – julen.

I en intervju med TV4 uppmanar den massmedialt flitigt anlitade läkaren Björn Olsen, som kallat covid-vaccinet för “en välsignelse”, menar att människor att ”hålla avstånd till varandra” även inomhus och vill dessutom ha munskydd på svenskarna – även det inomhus.

Läs mer på nyadagbladet.se, ”Experternas” jultips: Sätt på dig munskydd och träffa inte familjen