Den amerikanska flottans Task Force 68 genomförde sommaren 2022 undervattensövningar med minor i exakt samma område där Nord Stream sprängdes tidigare i veckan. Dagarna innan attacken svävade amerikanska helikoptrar utanför Bornholm. Det är problematiskt för NATO. Nu uppger en fd regeringsrådgivare att Polen i samarbete med USA, Danmark och Sverige ligger bakom attacken mot Nord Stream.

President Joe Biden, Victoria Nuland vid utrikesdepartementet och GOP-senator Ron Johnson har alla krävt att Nord Stream ska stoppas, vilket kan antyda att de kommer att använda alla medel som krävs för att uppnå detta resultat. Röster höjs nu om att USA i realiteten är i krig med Europa och att det är motiverat av kontroll och pengar.

Den tidigare amerikanska regeringsrådgivaren Paul Craig Roberts konstaterar:

“USA:s utrikesminister Blinken sa att skadorna på rörledningen utgör en “betydande möjlighet” för Västeuropa att överge rysk naturgas till förmån för flytande naturgas från USA”.

Svensk militär pekas ut som inblandad
John Helmer, professor i statsvetenskap, utrikeskorrespondent baserad i Moskva och som har arbetat som rådgivare för Grekland (Papandreou) och USA (Jimmy Carter) presenterar en obehaglig teori om vilka som kan ligga bakom attacken mot Nord Stream. Han pekar ut USA, Polen, Danmark och även Sverige.

Omständigheter som stödjer hans teori är en serie militära undervattensövningar i närtid runt Bornholm.

NATO skriver 12 juni 2022 om US Task Force 68:s övningar vid Bornholm:

“Experiment utfördes utanför Bornholms kust, Danmark, med deltagare från Naval Information Warfare Center (NIWC) Pacific, Naval Undersea Warfare Center (NUWC) Newport och Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring (MIREM) – allt under ledning av U.S. Sjätte flottans arbetsgrupp 68.”

Amerikanska militärhelikoptrar cirklade även vid ett flertal tillfällen i timmar över platsen för Nord Stream-rörledningsincidenten nära Bornholm tidigare i september, enligt data från Flightradar24.

En US Navy Sikorsky MH-60R Seahawk-helikopter hängde bland annat den 1-3 september i timmar över platsen för de idag skadade naturgasledningarna i Östersjön nära Bornholm, skriver flera medier som plockat upp anomalin.

John Helmer går rakt på sak: Den militära operationen som sprängde rörledningarna Nord Stream I och II på Östersjöbotten, nära Bornholm, utfördes av den polska flottan och specialstyrkor.

“De fick hjälp av dansk och svensk militär som planerade och samordnade med amerikansk underrättelsetjänst och den hade tekniskt stöd och var godkänd av den polske premiärministern Mateusz Morawiecki.”

Läs mer newsvoice.se, Fd amerikansk regeringsrådgivare: Polen, USA och Sverige inblandade i attacken mot Nord Stream

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här