Conny Andersson kunde som insider se ett mönster i tillsättningarna av högre poster inom polisen. Han menar att det inte är en slump att en person som Göran Lindberg fått höga poster. Lindberg kallades för Kapten Klänning. Han fick utmärkelsen “Årets feminist”, men Lindberg var i själva verket en hänsynslös våldtäktsman som fick 6,5 års fängelse för sadistiska våldtäkter på unga flickor.

Korruptionen inom polisen är ett allvarligt problem. När Andersson arbetade för att kartlägga maffian i Västerort nära Stockholm blev han inkallad till sin chef som sa att han skulle ligga lågt. Conny vägrade. Det resulterade i att en kollega från Norrmalm började göra anmälningar mot Conny för att därpå tillsammans med en åklagare försöka sätta dit Conny för ett relativt vardagligt ingripande, vilket ledde till en fängelsedom.

Kampen mot maffian i västra Stockholm var hård. Andersson och hans kollegor fick ofta dra vapen. Genom att de var tuffa och framgångsrika fick de stöd från de boende i de utsatta områdena där de var verksamma, men framgången i kampen mot maffian ledde paradoxalt nog till att ett motstånd från vissa korrumperade kolleger uppstod.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här