Är ordet ”film” det första du tänker på när någon nämner fotboll? Det trodde inte vi heller. Du skulle faktiskt bli förvånad över hur många olika fotbollsfilmer som faktiskt finns även om du är ett stort fotbollsfantast eller inte. Karantänsperioden har hjälpt till med den ökande populariteten för olika streamingplattformar och mängden filmer som kretsar kring fotboll har också ökat.

Även om du inte är ett genomsnittligt fotbollsfantast behöver du egentligen inte följa sporten för att kunna njuta av en riktigt bra berättelse som kretsar kring en av de mest populära sporterna i världen – kanske den mest populära. De bästa fotbollsfilmerna handlar om mer än bara fotboll – de använder faktiskt sporten för att utveckla en större berättelse, oavsett om det handlar om romantik, girighet eller att vara den underlägsna – fotbollsfilmer har oftast allt.

Här är några av våra förslag för dig som vill ge dig in i fotbollsfilmernas värld:

  1. Damned United (2009)

Filmen följer Brian Cloughs liv, en av de mest framgångsrika engelska fotbollsledarna genom tiderna. Han vann två Europacuper med Nottingham Forest och ligatitlar med Forest och rivalerna Derby County. Den fokuserar på hans ökända 44-dagars period som chef för Leeds United. Den här är för både de som är nya inom sporten och de som vet något om fotboll.

  1. The Goal trilogi (2005, 2007, 2009)

Vi vet att detta inte är en utan tre filmer, men ett stort antal millennials upptäckte fotbollen genom denna klassiker. Handlingen följer livet för Santiago Muñez, en ung och aspirerande fotbollsspelare som lyckas ta sig till fotbollens högsta nivå från Mexiko till Europa. Vi tror att det var den här filmen som gjorde att många fans blev förälskade i inte bara engelsk fotboll i allmänhet, utan Newcastle United som klubb.

  1. Green Street Hooligans (2005)

Det är inte alla som är ett stort fan av huliganism, men den här filmen glorifierar den i viss mån. Efter att ha blivit utslängd från skolan flyger huvudpersonen till England för att besöka sin syster. Han börjar bli ett fan av West Ham och blir en del av ”Green Street Elite”. Upp- och nedgångarna med att vara en huligan visas ganska korrekt i den här filmen.

  1. The Game of Their Lives (2005)

USA har alltid varit lite av en underdog. Det var definitivt fallet 1950, då ett lag sattes ihop på kort tid och med lite träning. Den här filmen tar en titt på vad den truppen lyckades åstadkomma och slog England i vad som fortfarande anses vara den mest imponerande segern i landets historia och Gerard Butler gör ett fantastiskt jobb som huvudperson.

Det finns flera olika sätt att inte bara följa utan också njuta av alla aspekter av fotboll. Ett av dem är genom sportspel online. Du skulle bli förvånad över hur många människor som blev fotbollsfans genom filmer, började följa sporten och sedan bytte till en helt ny hobby. Eftersom många av oss har börjat jobba hemifrån eller bestämt oss för att inte gå ut lika mycket som tidigare har sportspel online blivit en trend som har sett en enorm ökning i popularitet. Ett av våra favoritställen för online betting skulle vara 22Bet. För att vara helt ärlig har vi provat det och vi tycker att onlinebetting aldrig har varit enklare.

22Bet är en ung bookmaker som redan har haft en inverkan på hela spelbranschen. Förutom hundratals sport och tusentals månatliga händelser, erbjuder ett stort bibliotek av kasinospel. Du behöver bara ett konto för att använda alla möjligheter hos online bookmaker, få bonusar och ta ut dina vinster.

Bara för att du ska veta att 22Bet täcker ett stort antal sporter. Vi kommer bara att nämna några här, men kom ihåg att du kan spela på i princip vad som helst här:

Fotboll inklusive VM, vänskapsmatcher etc.

Tennis som US Open och Davis Cup

Hockey: Stanley Cup, OS, etc.

Basket som FIBA och NBA World Cup

Rugby inklusive engelska Super League

Bordtennis, badminton, baseboll, handboll och mer

Vi hoppas att vi har hjälpt dig att välja rätt film för dig att titta på med din familj och dina vänner. Om du bestämmer dig för att ge dig på sportspel tror vi att vi hjälpte dig att välja rätt plattform också.

Film och fotboll

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här