Varför dumpar företagens insiders ett stort antal aktier i dom egna bolagen just nu? Varför gör vissa mycket stora placerare plötsligt gigantiska vad att aktiemarknaden kommer att krascha någon gång under de kommande 60 dagarna? Förväntar sig Wall Street insiders sig att något riktigt stort att hända snart? Vet de något som vi andra inte vet? Vad du är på väg att läsa nedan är häpnadsväckande. Varje gång som marknaden har sjunkit i värde under senare år, har insiders kunnat undvika förluster. David Coleman i Vickers Weekly Insider konstaterade nyligen att Wall Street insiders har visat ”en anmärkningsvärd förmåga på senare tid att identifiera både marknadens toppar och dalar”.

Det är därför det är så intressant att företagens insiders säljer nio gånger så många aktier som de köper just nu. Dessutom har vissa utomordentligt stora vad just gjorts som endast kommer att löna sig om de finansiella marknaderna i USA kraschar i slutet av April. Så vad betyder allt detta? Tja, det behöver inte betyda nånting eller så kan det betyda att det finns människor där ute som faktiskt har vetskap om att en kollaps av finansmarknaden
är nära. Utvärdera bevisen nedan och bestäm själv …

Av någon anledning har företagens insiders valt att nyligen sälja stora mängder av aktier. Enligt en
CNN artikel, så säljs nu nio gånger mer av dom egna aktierna än vad som köps av företagsinsiders.

Vad som gör detta intressant är att företagens insiders har haft en utomordentligt bra ”marknadskänsla” under de senaste åren. Nedan kommer från en ny artikel av CNBC med titeln ”Förlorar varning? Insiders säljer efter att Dow gått upp till 14.000”

”Det har varit mer än nio försäljningar per varje köp under den senaste veckan bland NYSEs aktier, enligt Vickers. Senaste gången chefer sålde sina företagsaktier lika aggressivt var i början av 2012, strax innan S & P 500 korrigerade sig med 10 procent till den lägsta nivån under hela förra året.

”Insiders vet mer än de allra flesta marknadsaktörer”, säger Enis Taner, global makroredaktör för RiskReversal.com. ”Och de har oftast haft rätt under en lång tid.”

Det finns andra tecken på att aktiemarknaden kan vara på väg mot en betydande skakig period under de kommande månaderna. Exmepelvis, som en Zero Hedge artikel nyligen påpekade, den senaste gången som den finansiella marknaden i USA var ”euforisk” som nu var precis innan den finansiella krisen 2008.

Enligt Business Insider, så har det senaste inköpet av 100.000 säljoptioner av en hemlig investerare fått en massa människor på Wall Street att spekulera. Enligt uppgift, så förfaller dessa säljoptioner i April.

Och som Art Cashin på UBS noterat, så placerades det ett annat mycket stor vad nyligen, som även den tror på en finansiell kollaps inom dom närmaste månaderna.

-”Dr. Doom” Marc Faber uppgav nyligen att han ”älskar de höga oddsen för en stundande ”marknadskollaps”.

-Ekonomen Nouriel Roubini säger att vi ska ”förbereda oss för en perfekt storm”.

-Pimco’s Bill Gross säger att vi är på väg mot en ”kredit supernova”.

-Nomura’s Bob Janjuah anser att de finansiella marknaderna kommer att uppleva ytterligare en uppgång innan dom kollapsar med upp till 50%…

Max Keiser har sedan många år tillbaka varnat för en kollaps av den globala ekonomin och har även nämnt April som en månad då detta kan bli aktuellt samt att ädelmetallerna kan komma att stiga rejält i pris. Han har redan för många månader sedan varnat för ett kommande valutakrig som nu Japan har startat genom att låta sedelpressen gå varm, följt av handelskrig och sedemera ytterligare ett världskrig.

Redan för två år sedan så varnade Max Keiser för just ett kommande valutakrig.

Valutakrig har bieffekten att alla valutor devalveras eller faller i värde genom en senare inflation. Venezuela har nyligen devalverat sin valuta med 32% mot dollarn.

Nyhetsartikel släppt idag den 3:e Mars:

China ”fully prepared” for currency war: banker

Egyptens valuta sjönk i värde nyligen p.g.a oro för en devalvering. I USA kallar dom det för ”race to the bottom”, innebörden bör vara ganska svår att missförstå.

Di.se rapporterade nyligen: ”En ökad risk för att Argentina kan tvingas till en ny betalningsinställelse gjorde att kurserna för argentinska statspapper och aktier rasade under slutet av veckan.”

Just nyheten om Argentina är minst sagt underlig, för bara tre veckor sedan så rapporterade Sveriges Radio att Argentina riskerar att uteslutas ur IMF samt censureras.

”Internationella valutafonden (IMF) har riktat skarp kritik mot Argentina. IMF klandrar landet för att ha lämnat in felaktiga uppgifter om bland annat inflationstakten.

Med kritiken öppnar IMF för att frånta landet dess rösträtt eller till och med att utesluta det.”

Argentina tillåter för övrigt inte att IMF granskar dess inhemska ekonomi och budget.

Stycket nedan från en artikel av Financial Times är kanske den enkla anledningen till Argentinas negativa inställning till IMF och med tanke på hur Greklands ekonomi ser ut efter IMF’s inblandning i försöken att rädda landets ekonomi genom åtstramningsreformer så kan man ju börja fundera.

”Argentina paid off its full $10bn debt to the IMF in 2006 and has vowed to have nothing more to do with an organisation it blames for prescribing ruinous policies that led to its $100bn debt default in 2001.

Efter valutakrig och devalvering kommer handelskrig, där bland annat strafftullar inrättas mot konkurrerande länder som man inte kan konkurrera med, såsom Kina.

Under tiden får länders ekonomier sänkta kreditbetyg. Storbritannien senast och innan dess så fick Frankrike sitt kreditbetyg sänkt. Även USA har givetvis fått sitt betyg sänkt.

Så vad är lösningen? Rent ekonomiskt så finns det bara en praktisk handling att vidta.

Tyskland vill ha hem sitt guld som finns i USA.

Australien vill även ha hem sitt guld.

China Becomes World’s Larest Gold Buyer – Buys 93.5 Tonnes Of Gold Coins / Bars.

Russia emerges as world’s top gold buyer, adding 570 metric tons in last decade.

Soros Dumps Stocks and Buys $130 Million in Gold

Paulson Steps Up Gold Bet to 44% of Firm’s Equity Assets

En stor tysk biltillverkare hamstrar silver p.g.a oro för silverbrist.

Apple har leveransproblem med sina 27″ iMacs p.g.a förmodad silverbrist.

Även tjuvar vet värdet av att äga silver: Silver för miljoner stals i fräck kupp.

Jim Rogers rekommenderar att man håller hårt i sina silverinvesteringar.

Rapporter om silverbrist av olika slag gör även att priset kan komma att stiga kraftigt.

Även Gerald Celente har förutspått och varnat för denna ekonomiska utveckling i många år.

Det sista i denna händelsekedja som inträffar är ett världskrig som egentligen inte behöver förklaras närmare, låter kanske otroligt och långsökt men tyvärr så ser vi liknande typ av ekonomiska, politiska och geo-politiska händelseutveckling som pågick innan det andra världskriget bröt ut. Skillnaden mot faktorerna som skapade det andra världskriget är vilka länder som dras in i konflikten samt vilken händelse som är den utlösande faktorn som får konflikten att bli väpnad.

Så se över din egna investeringsplan hos närmaste ädelmetallhandlare, www.Libertysilver.se , www.Tavex.se , www.Guldcentralen.se

Den översatta originalartikeln som ligger till grund för denna artikel kan hittas på The Economic Collapse Blog.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här