Vi var samlade runt 12-snåret för FRA-demonstration och när det började dra ihop sig så fällde vi upp våra två banderoller. Efter ett par minuter kom det en som sa till att vi inte fick visa den för att den föll inte inom ramen att demonstrationen var endast mot FRA-lagen. En stund senare kom en till och drog samma vals och sedan en gång till. Någon av de två senare gångerna var en polis.

I början när det klagades.

Gustav Adolfs Torg, del 1

Gustav Adolfs Torg, del 2

Tågande

Tågets svans

Götaplatsen, del 1

Götaplatsen, del 2
EU-flaggan av kinesisk inspiration i var tydligen godkänd.

Götaplatsen, del 3

En flygande farkost

I slutet när det hela var över…

 

När det började pratas så gick ett par personer runt i folkmassan och delade ut blad och det var andra bullar än normalt. Folk sträckte ut sina armar som galningar, lite lätt överdrivet, och det var också flertalet gånger folk kom fram och fråga efter informationsblad. Efter en stund var det en kom kom fram och sa att folk kunde tyda på vad det stod på de hoprullade banderollerna för texten var rullad utåt.

Efter lite prat blev det tågande, med hoprullade banderoller, från Gustav Adolfs Torg till Götaplatsen för mer prat.

När demonstrationen var slut och folkmassan började försvinna gjorde vi ett till informationsutdelningsryck för att sedan fälla upp banderollerna till då vi fick ett godkännande.

Enligt min syn på det hela var många relativt öppna och verkar mottagliga. Man hörde ett par positiva kommentarer och det blev ett par intressanta diskussioner. Att vi var där med informationsutdelning kring 11 september tror jag kommer ge ett par personer en tankeställare då FRA och 11 september har starka kopplingar. Även om man härde kommentarer som ”ååh (negativa uttalet), konspirationsteori” och även en som rev bladet i små bitar.

/ Krus
[ Läs mer i forumet ]

FRA-demonstration Göteborg 28 juni 2008

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här