Friskvård, det är något som är till för att man ska må bättre samt undvika sjukdomar av olika slag. En arbetsgivare kan göra avdrag för vissa saker så som motion, kost, massage samt andra typer av hälsoinsatser för sina anställda. Om det är så att ni på er arbetsplats vill komma igång på ett bra sätt med friskvård, så är det bra att kunna erbjuda de anställda flera olika alternativ. Det som passar för vissa kanske inte passar för andra. En del vill engagera sig i att träna mer, andra behöver friskvårdsmassage. Det sistnämnda går att få via Sthlm Physique. Detta företag drivs med massage som sin grundpelare och de har fem mottagningar runt om i Stockholm.

Det du som arbetsgivare ska undvika att göra, det är att tvinga alla anställda till att göra gemensamma friskvårdsaktiviteter. Det är då bättre att ta fram förslag på olika aktiviteter som friskvårdsbidraget omfattar. Det så att de anställda själva kan välja.

Bra vinster med hälsoarbete

Friska medarbetare är glada medarbetare och att jobba med hälsa och friskvård som arbetsgivare har många fördelar och vinster. Det är en bra investering att göra. Friskvård kan minska sjukfrånvaron hos anställda. För träning och andra hälsofrämjande åtgärder har en positiv effekt. En annan bra sak är att friskvård leder till att dina anställda presterar bättre. Om en medarbetare inte mår bra på jobbet, så kan de förvisso vara närvarande, men prestera sämre. Forskning har visat att anställda som har möjlighet att satsa på träning och hälsa via jobbet, dessa anställda mår mycket bättre och de presterar dessutom bättre på jobbet.

För att du ska lyckas få med alla på arbetet i ditt hälsoarbete och din satsning på friskvård, så låt dem vara med själva att välja vad de vill göra. Låt dem även utföra sina friskvårdsaktiviteter på betald arbetstid.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här