Många av oss vill gärna investera sina sparade medel på ett sätt som ger avkastning. Att ha pengarna på ett sparkonto ger inte längre någon ränta och därför blir alternativa metoderna mer och mer intressanta. Viljan och strävan att försöka utöka sitt privata kapital är inget nytt. Kampen om de stora vinsterna på Wall Street eller Europas störa börser är något som de flesta bevittnat på ett eller annat sätt. Vad handlar sådan typ av tradig om? Först och främst ska man veta exakt vad den finansiella marknaden påverkas av. För att kunna få en överblick av den finansiella situationen behöver man bekanta sig med de vanligaste termerna och även snabbt kunna ta ett bra beslut när en börs går upp eller ner. Indexvärdena förändras minutvis och man kan förlora stora summor pengar om man inte handlar på rätt sätt.

Vad kan du göra om du gärna vill investera i finansmarknaden? Ett sätt är att handla aktier och obligationer via en svensk bank. Ett annat alternativ är att öppna ett konto på ett tradingsföretag som FXORO där utbildade traders tar hand om dina investeringar.  Vilka står bakom FXORO och vad kan företaget erbjuda dig?

Vi börjar med att titta på företages historia. FXORO grundades år 2012 och sedan dess har ägarna utvecklat plattformen till att bli en genuin plats för dig som gärna vill handla på finansmarknaden. Företaget startades av en erfaren entreprenör. FXORO kan ses som en referenspunkt för traders och andra intressenter som gärna vill närvara på en plattform som präglas av direkt, effektiv och kundorienterad handelsmiljö. Företaget är registrerat på Cypern.

Mer om FXOROs produkter och tradingvillkor finns att läsa i nästa rubrik.

 

Vilka produkter erbjuder FXORO?

Vilka produkter erbjuder FXORO? Via plattformen kan du investera i:

 • FOREX – valutahandel
 • Råvaror
 • Index
 • Aktier
 • Kryptovalutor
 • ETF

 

Företaget erbjuder en kvalitativ utbildning för sina traders men även för dig som gärna vill investera själv och utan någon hjälp. Vilka är de mest använda och viktigaste begreppen du bör känna till innan du satsar pengar. Vi börjar med spread som står för investeringens kostnad. Det är skillnaden mellan sälj-, och köppriset av till exempelvis en aktie.

Marginalen är ytterligare en term som är bra att komma ihåg. Det är benämningen på säkerheten ( i pengaform) täcker eventuella förluster orsakade av en investering. Marginalen tillåter traderns att hålla positioner med högre värde än kontokapitalet. Detta kan i sin tur leda till större vinster.

Swap är ett derivatinstrument vars krav fastställs i ett avtal mellan två parter. En Swap behandlar betalningen mellan dessa två parter som ska utgöras i framtiden. Avtalet följer strikta regler som måste följas oavsett hur marknadens utveckling ser ut. En Swap-kostnad eller avgifter gäller inte för positioner som stängts samma dag i FXORO.

Något positivt för dig som vill öppna ett konto hos FXORO är att du är skyddad mot negativ kontobalans. Det betyder att du inte kan förlora mer än vad som du satt in på ditt konto.  Ett stort plus är att plattformen räknar ut marginalkraven gällande en order. Den kontrollerar nivån av tillgängligt kapital som finns på ett konto.

Observera att du alltid bör kontrollera gällande villkor för ett konto och handel innan du investerar några pengar.

 

Guiden till en bra trading

Finansmarknaden präglas av en enorm intensitet. Aktiernas värde kan förändras på bara ett par minuter. Samma gäller även indexvärden. Vad betyder egentligen det? Att du kan förlora stora summor pengar på bara en kvart. Det är riskfyllt att satsa på sådana typer av handel men det betyder inte att du inte bör göra det. Absolut inte. Som det nämndes tidigare erbjuder plattformar som FXORO passande verktyg för dig som gärna vill ta en risk för att få en hög avkastning på sin investering. Här nedan kommer en kort och koncist guide för dig som är intresserad av trading:

 • Vilken risk är du redo att ta när du investerar? Känner du att mer riskfyllda positioner passar dig kan du satsa på aktier eller index. Tänk på att utvecklingen sker snabbt och du kan både vinna och förlora stort.
 • För dig som gärna tar en mindre risk finns det självklart andra typer av investeringar
 • En finansmarknad beror på många och olika faktorer. I vissa fall är det svårt att överblicka dem, därför är det bra att anlita en trader som har en erfarenhet och klar syn på hur saker och ting sker på börsen.
 • Det är alltid bra att känna till de viktigaste begreppen i trading. Några av dem beskrevs i föregående rubrik
 • Du ska alltid se till att läsa genom gällande krav och villkor när du öppnar ett tradingkonto. Ta dig tid och läs genom alla dokument, FAQ och förklaringar i förväg.

Investera i enlighet med din egen budget och med måtta. Tänk alltid på att du både kan vinna och förlora beroende på hur finansmarknaden utvecklar sig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här