De gröna på den grekiska delen av Cypern uppmanade 5:e april i år landets regering att finansiera en utredning om misstänkt kontaminering orsakad av chemtrails på den cypriotiska himmelen.

Partiet har också startat en namninsamling i syfte att starta en grundlig utredning av chemtrail-fenomenet.

”Vi kräver att regeringen håller sitt löfte om att utreda de möjliga konsekvenser chemtrails utsläppta av flygplan som lyfter från de brittiska baserna i kombination med HAARP inom de brittiska baserna av Akrotiri och cypriotiskt luftrum har på medborgarnas hälsa och miljön”, sade partiledaren Ioanna Panayiotou.

The gröna säger att regeringen i mars 2009 åtog sig att utföra en grundlig studie av dessa anklagelser. En teknisk kommitté bildades i detta syfte.

De gröna säger att denna kommitté mystiskt upplöstes efter bara några få sammanträden.

”Vi kräver att regeringen antar vårt förslag att finansiera en oberoende utredning som tar prover och analysera substanserna som finns i dessa kemiska spår”, sade Panayiotou.

Yiannos Alexandrou som ingår i kampanjen mot chemtrails säger att observationer av flygplan som släpper ut de karakteristiska spåren var på uppgång.

Forskningschefen på Greklands nationella center för vetenskaplig forskning, kemisten Nicolaos Katsaros, säger att markprover tagna i Grekland visar spår av aluminium och barium – substanser som är neurotoxiska för människor och skadliga för näringskedjan.

”Det är massförstörelsevapen”, sade han.

Katasaros tror på teorin – en av många – att chemtrails används för dold styrning av klimatet. Enligt denna teori innehåller chemtrails partiklar som reflekterar bort solstrålning för att bekämpa global uppvärmning.

Originalartikel, De gröna på Cypern uppmanar till en utredning av chemtrails

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här