Fungerar NATO som en förlängning av imperialistiska intressen? Mycket tyder på det och det är svårt att tolka situationen annorlunda. Kriget i Libyen ser ut att handlar om att kontrollera naturtillgångar och neutralisera motstånd mot världsordningen. Demokrati är numera synonymt med att bomba oppositionen och alla medel är tillåtna.

Vi har länge hört motstridiga rapporter om olagliga vapen, och attacker mot civila i Libyen i alternativmedierna. Samtidigt matar de Nato-allierade länderna ut samma argument mot Gaddafi och dess trupper.

För att klara ut vad som händer så har Cynthia McKinney som suttit i Amerikanska kongressen och varit presidentkandidat, begett sig till Libyen. Tillsammans med en oberoende fakta-finnande delegation har de iakttagit händelserna från marken och försök att hitta sanningen.

Cynthia förklarar att NATO-bombningarna i stor utsträckning riktats mot civila där samlingsplatser och universitet har bombats. Tillsammans med vapenexperter utreder hon huruvida olagliga vapen används och har hittat indikationer på att radioaktiv ammunition (DU) används samt okända kemiska vapen.

Hon påstår även att rebellerna är allierade med stora maktintressen och har redan anknutit sig till centralbanken samt beviljat byggande av militärbaser åt Israel i Libyen.

Är NATO en del av världsordningen?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här