Hela vårt system är korrupt in i grunden. Det politiska systemet, domstolarna, banksystemet, sjukvården och utbildningssystemet. Ja i princip alla delar av vårt samhälle är korrupt. Det agerar i maktelitens intressen och förstör för både människors hälsa och hela vårt ekosystem. Allt detta sker utan att mer än ett fåtal är medvetna om det. Till och med bland de som är en del av systemet och utför odemokratiska och skadliga handlingar mot sina medmänniskor så finns det otroligt lite insikt i att det som de gör är negativt. Vi har ett system där folk agerar helt utan förståelse, kritiskt tänkande eller någon form av eftertanke.

Det är en insikt som jag själv gjort för mycket länge sedan, men som stärks om och om igen genom de erfarenheter jag gör. Nu senast så fick jag ett nytt bevis för denna tes när jag observerade folks tankar runt Sveriges medlemskap i Nato. Jag hade fortfarande en idé om att svenskar identifierade sig med neutralitet och att vi i vår folksjäl hade en bild av oss själva som en neutral part som kunde hjälpa till att medla för fred. På bara några månader monterades denna identifikation ned. En tanke som funnits med oss starkt i generationer. Någonting som vi tagit stolthet i och känns trygghet i. Allt detta försvann utan nästan någon kritik, och allt bara för att nyheterna och politikerna plötsligt bytt uppfattning. Nu förstår jag att det inte finns någon Svensk identifikation kvar. Det finns inga kulturella värderingar alls. Vi är numera ett folk utan rötter, utan några ideal som leder oss mot positiv utveckling.

Kanske har vi aldrig varit annat än följare som bara går med i leden. Kanske är detta inte någonting nytt alls. Men någon stans tror jag att detta är ett resultat av den senaste årtiondenas totala nedbrytning av tradition och kultur. Vi har idag en kultur som är dagsfärsk. Det spelar ingen roll vad vi tyckte igår, idag så följer vi det som vi hör på tv och på nätet. George Orwells 1984 tycks redan vara realiserad. Gårdagens fiende är dagens hjälte, precis som vi ser i Ukraina som går från att vara en av Europas värsta demokratier till att hyllas, utan någon logik eller förklaring.

Denna totala blindhet för verkligheten och den totalt brist på rötter gör oss otroligt lättpåverkade. Det finns i princip inga moraliska värderingar längre. Kanske man på några månader kan få ett helt folk att tycka att det är ok att införa slaveri eller andra grymheter? Vad finns då hoppet om att vända denna utveckling? Vad kommer de att införa härnäst?

Någon stans måste det dock finnas en begränsande faktor. Någon gräns som makteliten inte kan passera utan att skapa en moteffekt som kan generera ett uppror. Hur snabbt kan man höja temperaturen på vattnet innan grodorna hoppar ut? Kanske en annan relevant frågeställning är – hur hög temperatur kan vattnet ha innan grodorna inte längre kan hoppa?

Systemet är korrupt in i märgen. Problemet är inte att det en stor konspiration där bedragare har tagit över olika samhällsfunktioner. Problemet är snarare just att de flesta människor följer bara instruktioner, oavsett hur galna och ologiska de är. Inte bara följer de dessa instruktioner, de försvarar dem med taggar och klor. På så sätt behövs inte mycket till konspiration, hela hierarkin är redan klar. Alla order följer en tydlig och öppen ordning. Toppar inom FN och andra internationella organisationer ger ut instruktionerna och sedan följs de av medlemmar av FN, de olika suveräna länderna följer med, de olika kommunerna och lokala tjänstemännen likaså. Alla följer med och de fåtal som ifrågasätter blir snabbt hanterade av sina arbetskamrater och vänner. Dom gör det inte för att sätta dit någon, utan för att de endast vill bidra till att skapa ett bättre samhälle. Tilltron till de korrupta organisationerna är nämligen total och att bryta denna tilltro likställs med nazism och antidemokratiskt beteende.

Hela systemet är lurat

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här