USA:s utrikesminister Hillary Clinton erkänner öppet att Al-Qaida och andra grupper på utrikesdepartementets terrorlista är på samma sida som USA i Syrien och att de hjälper oppositionens rebeller.

I en intervju med BBC News (se video), säger Clinton: ”Vi har en mycket farlig uppsättning av aktörer i regionen, Al-Qaida, Hamas, grupper som vi egentligen är på vår lista som terroristorganisationer. De är där som stöd för oppositionen [i Syrien]”.

Clintons medgivande att Al-Qaida stödjer det väpnade upproret i Syrien sammanfaller med rapporter om att samma Al-Qaida terrorister som hjälpte störtandet av Khadaffi i Libyen hade flugits in i Syrien av NATO-styrkor.

Al-Qaida ledaren Ayman al-Zawahri har också offentligt uttryckt sitt stöd för syriska rebellstyrkor.

Dessa terrorister har skulden för blodiga attacker som har dödat både syriska regimens tjänstemän och nu tusentals oskyldiga civila, inklusive en bombning tidigare denna månad i Syriens andra största stad Aleppo som dödat 28 och skadat 235 civila.

Den senaste rapporten från Arabförbundet, som nästan överallt ignorerats av gammelmedia, konstaterade också att båda sidor i konflikten var ansvariga för urskillningslösa våld och att terroristgrupper hjälpte rebellerna att utföra hänsynslösa attacker.

Trots medgivandet att terrorister hjälper oppositionen i Syrien, har de etablerade medierna försökt att tysta ner frågan, främst genom ”språkrör” som den s.k ”Syriska Danny” – en påstådd aktivist som har getts gott om utrymme i TV där han ofta setts propagera för en militärinvasion av Syrien.

”Det är väldigt ironiskt att de icke-valda fundamentalistiska Sunni regimer i Persiska viken stödjer Al-Qaida-närstående grupper inom Syrien som påstås vilja ”få till stånd demokratiska reformer ”, skriver professor Michel Chossudovsky. ”Detta är samma dynamik som rådde i Libyen där störtandet av landets regering, genom västerländska och Gulf Arabiska befogenheter har nu lett till en kollaps i mänskliga rättigheter och sociala förhållanden.”

Men trots påståenden om motsatsen, har en general från oppositionsmilisen, den ’Fria Syriska Armén’, berättat för journalister att rebellerna håller på att beväpnas med kraftiga antiflygplansmissiler från både USA och Frankrike.

”En man som påstår sig vara från rebellgruppen framträdde i tisdags i Homs, där han berättade för en journalist från nyhetsbyrån Reuters att” den franska och amerikanska biståndet har nått oss och är med oss”. När de ombads att utveckla vilken typ av hjälp de fått, tillade han ”vi har nu vapen och antiflygplansmissiler och, om Gud vill, kommer vi med hjälp av dessa att besegra Bashar [President Assad],” rapporterar RT.

En tidigare översättare åt FBI, Sibel Edmonds, har också rapporterat att amerikanska trupper landat på den jordanska och syriska gränsen redan i december 2011 för att utbilda militanta, för att störta president Bashar al-Assad.

Det har även framkommit tidigare att brittiska specialstyrkor redan finns på plats i Syrien för att ge råd och styra rebellarmén.

Källa: Paul Joseph Watson, infowars.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här