Daniel Eskils och Björn Carlberg är skaparna bakom den förtjusande serien ”Kjell”.  Säsong 1 sändes 2007 i ZTV, och säsong 2 sändes 2009 i SVT, säsong 3 går just nu på TV4 Play.

Handlingen kretsar kring dockan Kjell, Kjells mamma och hennes nya kille Peter som tror han både är hemlig agent, ishockeytränare men egentligen mest lider av förföljelsemani. Kjell är arbetslös och bor i Stockholmsförorten Bagarmossen. Han är en smula misslyckad men är alltid glad, ödmjuk och tar dagen som den kommer. När han inte pratar med främlingar på stan går han mest omkring och filosoferar och försöker att få dagen att gå.

Nedan ett par härliga avsnitt:

I detta avsnitt jobbar Peter underkover och är som vanligt skuggad. Han sitter på SL buss som passerar Stureplan och ser den skotske snipern Patty. Att synca sig mot fröken ur är viktig för att ha en bra ”kover”.

I det här avsnittet tycker Peter att det kryllar av agenter överallt, fästingar som droppar ned mikrofoner, Volvo 240:s fyllda med italienska agenter. Han avleder sina inbillade agenter genom att be bussar taxis, tåg åka iväg till sina destinationer utan honom.