Det är inte alltid lätt att designa ett litet barnrum, men går! Du kan skapa en bekväm och lekfull miljö som ständigt kommer uppfylla ditt barns behov. Det första steget är att maxa utrymmet; använd förvaringslösningar med dubbla funktioner, luftiga gardiner, pärlspont och lyxiga textilier. Tänk på att försöka använda tillgängliga material som är miljövänliga produkter för att skapa ett rum som både är funktionellt och roligt – till exempel genom att köpa posters online.

Varför en liten yta är en utmaning

Det finns flera anledningar till att det kan vara utmanande att inreda ett litet barnrum. För det första är det ofta mycket mindre yta att arbeta med jämfört med andra rum i hemmet. Detta innebär att man måste vara mycket mer kreativ och använda smarta lösningar för att maximera utrymmet.

För det andra kan det vara svårt att hitta rätt möbler och inredningsdetaljer som passar ett litet barnrum. Man vill ju inte att det ska kännas trångt och stelt, utan man vill skapa ett lekfullt och inspirerande rum för barnen. Posters barnrum kan vara den detalj som lyfter helheten.

Sist men inte minst så är ett litet barnrum ofta en utmaning ur säkerhetssynpunkt. Det finns en hel del saker som man helst inte vill ha i närheten av små barn, såsom vassa kanter eller farliga leksaker. Detta gör det extra viktigt att tänka igenom inredning.

Färgval och möbleringskoncept som passar för ett litet barnrum

När man planerar inredningen för ett litet barnrum är det viktigt att tänka på hur man kan maximera utrymmet. Här är några tips på hur du kan göra det:

 1. Välj en ljus och neutral färgpalett. Ljusa färger ger illusionen av mer yta, medan mörka färger gör rummet kvavare och mindre.
 2. Undvik att ha för mycket möbler i rummet. En säng, en byrå och ett skrivbord räcker oftast till. Om det finns plats, kan du lägga till en liten lounge-plats med en bekväm soffa eller fotpall.
 3. Använd smarta förvaringslösningar så som hyllor och korgar för att organisera leksaker och andra saker. Försök att hålla rent och snyggt så att det inte blir en röra av allting.
 4. Satsa på multifunktionella möbler.
 5. Barnposters som passar in i rummet och triggar fantasin

Hur du använder ljus och skuggning för att maximera utrymme

Ditt barns rum behöver inte vara stort för att vara funktionellt och stilrent. Här är 7 handfastatips som hjälper dig att designa ett litet barnrum som maximerar utrymmet.

7 tips för att göra det mesta av ett litet rum

 1. Gör en plan – rita upp hur du vill att rummet ska se ut och mät exakt hur mycket yta du har att arbeta med.
 2. Fokusera på de viktigaste elementen – ett litet barnrum behöver inte innehålla allt, fokusera på det som är viktigast för just ditt barn.
 3. Använd smarta möbler – investera i några smarta möblerstolar eller -bord som gör det enklare att maximera utrymmet i rummet.
 4. Tänk praktiskt – välj möbler och inredningselement som har flera olika funktioner för att slippa onödigt ”clutter”.
 5. Välj ljusfärger – ljusa och neutrala färger gör rummet optiskt större och mer luftigt. Undvik dock för starka kontraster som kan göra rummet kännas mindre harmoniskt.
 6. Var kreativ med lagring – titta på olika möbler som har det inbyggt
 7. Sätt upp olika posters barnrum – skapa magiska världar med enkla medel

Möbelalternativ som sparar plats

När det kommer till möbler i ett litet barnrum finns det flera olika alternativ som kan spara mycket plats. En av de bästa alternativen är att välja en säng som också fungerar som en förvaring. Detta gör att du inte behöver köpa en separat förvaringsmöbel, och du kan använda den yta under sängen till något annat.

En annan bra idé är att välja möbler med inbyggd förvaring. Det finns många olika stycken möbel som har inbyggda fack och hyllor, så se till att utnyttja dem på bästa sätt. Detta gör att du slipper köpa extra förvaringsutrymmen.

Till slut, se till att använda alla de vertikala ytorna i rummet på bästa sätt. Hitta smarta lösningar för hur du kan använda taket eller väggar. Kanske går det att sätta upp spännande barnposters på ett kreativt sätt.

Lycka till önskar vi på Sagoro, besök gärna oss för att hitta dina posters online!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här