Kryptovalutor och digitala tillgångar har börjat bli mer och mer populärt hos investerare, verksamheter och vanliga privatpersoner. För några år sedan fnös många åt kryptovalutor och trodde det var en fluga – men nu har flugan stannat kvar i flera år och utvecklingen inom både teknologin och det växande värdet av kryptovalutor fortsätter snabbt framåt.

Detta är dock fortfarande som är relativt nytt för den ekonomiska marknaden och för myndigheter. Vi kan se att både centraliserade och decentraliserade system för digitala valutor har börjat skapats och även vissa länder som Nigeria har skapat sin helt egna digitala valuta vid namn eNira. Sverige har också planer att införskaffa en e-Krona. Hur kommer då dessa kryptovalutor hanteras i framtiden?

Banker i USA har t.ex. tagit fram frågor som hur landet ska hjälpa användare att införskaffa krypto eller ska de ge ut sina egna tokens? Nigerias eNira är kopplad till landets fiat valuta och USA har funderingar på att göra detsamma. Tre amerikanska myndigheterna har tagit upp dessa frågorna i ett gemensamt brev. De tre myndigheterna vill helt enkelt att regleringarna ska hjälpa att skydda användarna och att landets banker agerar med ansvar.

Myndigheterna vill t.ex. skaffa ett vokabulär för de som vill investera kryptovalutor från bankerna, så att användarna enkelt kan se de risker och andra konsumentskydd som kan vara viktigt att veta om, så att regleringarna kan vara tydliga för inv