Du som ofta dricker vin, du bör se till att satsa på att köpa en vinkaraff. En fördel att ha vinet i karaffer det är att vinet i sig kommer smaka bättre. Så det är rätt smart att satsa på att ha flera karaffer hemma för dina viner. En karaff kan även användas för att dekantera ett vin före det ska serveras. Andra har den för att det är snyggt att kunna servera vinet ur den. Vin när man köper det, det kommer ju på flaska eller i box. Men det kan vara bra att hälla över vinet i din karaff. Detta eftersom att alla sorters vin, oavsett om det är vitt, rött eller rosé, har en viss mängd med sediment i vätskan. Om det lämnas kvar, så kan ditt vin få en något kärvare smak. Sedan är det bra att låta vinet andas, som det då gör när du häller över det i karaffen.

Många fördelar att använda vinkaraffer

Det finns många fördelar med att använda dig av en vinkaraff. Dels är den enkel att servera ur, dels är den snygg att se på där den bara står. Sedan finns det även två huvudsakliga anledningar till att hälla över ditt vin i en karaff. Det är dels då att få bort sedimentet i det, dels för att du då låter vinet andas på bästa sätt.

När du häller vin från flaska till karaff, så är det även som så att då intensifieras vinet. Det eftersom att vinet kommer i kontakt med syret som finns i luften omkring. Det gör att vinet i sig kan utveckla sin smak fullt ut så väl som den utvecklar sina aromer.

Att dekantera ett ungt vin är enklast och går snabbast. Det görs genom att du häller det över till karaffen samt låta det stå i minst 20 minuter innan du serverar det.