En låneansökan kan ta allt från några minuter upp till några dagar beroende på var man vänder sig. Numera gör de flesta sin låneansökan digitalt med ett Bank-ID, vilket gör låneprocessen enkel, snabb och smidig. Tidigare var det vanligare med allt samlat i samma bank och det var mer omständigt att ansöka om lån. Idag finns alla möjligheter att snabbt jämföra olika lånealternativ för att utvärdera vad som passar din personliga situation allra bäst.

Smidigt, snabbt och enkelt

Ibland uppstår oförutsedda utgifter eller andra orsaker som gör det mer brådskande med ett lån. Då finns det flera långivare som specialiserat sig inom just snabblån, smslån och privatlån. Dessa aktörer kan erbjuda riktigt snabb handläggning och utbetalning direkt, om långivaren har ett etablerat samarbete med den bank där du har ditt bankkonto idag. För en enkel och översiktlig analys av olika villkor samt vad som gäller för en låneansökan kan ni besöka smslåndirektutbetalning.se.

En del långivare har kundanpassade öppettider, vilket gör att de även har möjlighet att bevilja lån under kvällstid samt helger. När du ansöker om ett smslån kan du ha pengarna på ditt konto redan efter 5-60 minuter efter att din ansökan blivit godkänd. Om du har möjlighet att vänta några dagar på ditt lån, är det dock förmånligare med ett privatlån eftersom det har lägre ränta än ett smslån.

Information som långivaren efterfrågar

Långivaren som du vänder dig till kommer att efterfråga viss grundläggande information från dig för beviljande av ansökan, såsom kontaktinformation, personuppgifter samt viss information om din privata ekonomi såsom inkomst och eventuella betalningsanmärkningar. Åldersgränsen för lån är oftast mellan 18-20 år. Hur detaljerad information du behöver skicka in beror på vilken långivaren är.

Håll koll på kostnaderna

Börja med en genomgång av de grundläggande villkor som långivaren erbjuder, såsom uppläggningsavgifter, aviavgifter, nominell och effektiv ränta, löptider, åldersgräns, om lån beviljas utan UC, vad som gäller vid betalningsanmärkning samt eventuell kostnad för återbetalning av lån i förtid. Vissa långivare tar även ut en extra kredithanterings- och månadskostnad.

Räntevillkor för konsumtionslån

Lån för köp av exempelvis en båt, en resa eller andra konsumtionsvaror kallas vanligtvis för snabblån, privatlån eller blancolån. Villkoren för konsumtionslån skiljer sig ofta åt beroende på långivare. Det är vanligt att långivaren anger ett spann för räntan i sin marknadsföring. Den nominella räntan för smslån och snabblån ligger idag mellan 7,9–42,5 %. Den genomsnittliga räntan ligger mellan 20-40 %. Var dock uppmärksam på den effektiva räntan som kan uppgå till flera hundra procent.

Den nominella räntan är den ränta som lånet kostar per månad och den effektiva räntan inkluderar även andra kostnader, såsom uppläggningsavgift samt aviavgift. Långivaren tar ut en kreditupplysning och erbjuder dig en ränta efter deras bedömning av din kreditvärdighet. Villkoren för ett kreditkort brukar vara samma oavsett kundens kreditvärdighet.

Låna till vad du vill

Ja, du kan ansöka om lån till vad som helst samt utan säkerhet om du uppfyller bankens villkor för utlåning. Det är alltså fritt fram att låna till vad du vill om du godkänns som låntagare. Villkoren skiljer sig från långivare till långivare, så det är viktigt att sätta dig in alla detaljer kring villkoren samt vad de olika termerna innebär. Det vanligaste är en ansökan online och sedan får du besked inom någon dag så fort ansökan är godkänd.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här