Investors och Svenskt Näringslivs styrelseordförande Jacob Wallenberg uppmanar nu Sverige att fördjupa sitt engagemang i EU-samarbetet för att stärka den inre marknaden och främja frihandel.

Den svenske oligarken framhäver även “behovet av en ny diskussion om euron” samt motsätter sig höjda krav om förkortad arbetstid för svenska arbetare.

Under Svenskt Näringslivs stämma den gångna veckan lyfte Jacob Wallenberg vikten av Sveriges roll i EU och de “utmaningar” som företagen står inför i en “alltmer osäker omvärld”. Han framhöll att mer än 60 procent av Sveriges export går till EU:s inre marknad och att nästan 850 000 svenska jobb skapas därigenom.

Jag är av uppfattningen att Sverige behöver engagera sig ännu mer i EU. Att svenska företag behöver göra sin röst hörd både hos politiken här hemma och i Bryssel. En röst för frihandel, för att stärka den inre marknaden.

Han föreslog även att Sverige bör överväga att införa euron för att delta fullt ut i EU-samarbetet.

Vi behöver ta upp diskussionen om Sverige ska delta i eurosamarbetet och därmed EU-samarbetet fullt ut. Det handlar inte minst om att vara med där besluten fattas, inte sitta i väntrummet utanför.

Orolig för EU:s konkurrenskraft
Wallenberg är positiv till att tidigare italienska premiärministrarna Enrico Letta och Mario Draghi fått i uppdrag av EU-kommissionen att presentera förslag på hur den inre marknaden ska utvecklas och EU:s konkurrenskraft stärkas.

Läs mer på nyadagbladet.se

1 KOMMENTAR

  1. ”Det handlar inte minst om att vara med där besluten fattas, inte sitta i väntrummet utanför.” Och det är väl precis vad herr Wallenberg gör i nuläget. Det som ska till är ju att svenskarna ska offra ytterligare av sin levnadsstandard så profiten kan maximeras till fullo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här