Volodymyr Zelenskyjs regering uppmanar Väst att ”fördubbla” stödet till Ukraina under det pågående kriget – samtidigt hävdar EU:s utrikespolitiske talesman att den europeiska unionen på inget sätt befinner sig i krig med Ryssland.

Under gårdagen rapporterades om hur Ryssland på grund av det utdragna kriget beordrat mobilisering av 300 000 man från landets reservstyrkor. President Vladimir Putin deklarerade samtidigt att Väst ”vill förstöra vårt land” och att Ryssland just nu kämpar mot ”hela den västerländska militära maskinen”.

– Delar av västerländska eliten använder alla ansträngningar för att bevara sin dominans. Det är därför de försöker blockera och undertrycka alla suveräna utvecklingscentra, så att de kan fortsätta att brutalt påtvinga andra nationer och folk sin vilja, att påtvinga dem sina pseudovärden. Deras mål är att försvaga, splittra och slutligen förgöra vår nation, förkunnade han vidare och lovade att Ryssland kommer att ”befria Donbass” och ”skydda ryskt territorium”.

Som ett svar på Rysslands agerande och Putins utspel vädjar nu Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs regering till Väst att ”fördubbla” det redan mycket omfattande militära stödet till Ukraina.

Läs mer på nyadagbladet.se