Kriget mot Libyen ett steg i västs erövran av Afrika

libyen krig

Enligt den oberoende journalisten och fredsaktivisten Thierry Maysan är den NATO-ledda interventionen i Libyen och oroligheterna i Syrien steg i en plan över årtionden skapad av USA och dess allierade för att helt omforma Afrika. ”Det är rätt uppenbart att USA ville gå i krig mot Libyen och Syrien samtidigt. Denna önskan offentliggjordes 2002 av John Bolton. Planen fördes vidare till Frankrike och Storbritannien som bestämde sig för att verkställa den under november i fjol”, säger Maysan.

Vidare säger Maysan: ”Vad som kallas ett folkligt uppror av frihetskämpar är i själva verket att statskuppförsök av nationer i väst. Operationen i Libyen utmärker sig med det häpnadsväckande antalet lögner till allmänheten. När FNs säkerhetsråd röstade för interventionen i Libyen baserades beslutet på rapporter som rådet försetts med. I dessa rapporter stod det att 6000 personer i Benghazi dödats av den libyska regeringen. Men fem månader senare har numret reducerats till 208 av den internationella domstolen i Haag.”

Maysan: ”i ett annat exempel cirkulerade videomaterial i utländsk TV som påstods visa på hur Gaddafis soldater våldtog kvinnor som hämnd för upproret. Detta visade sig senare vara en Libysk amatörporrfilm.”

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here