Enligt den oberoende journalisten och fredsaktivisten Thierry Maysan är den NATO-ledda interventionen i Libyen och oroligheterna i Syrien steg i en plan över årtionden skapad av USA och dess allierade för att helt omforma Afrika. ”Det är rätt uppenbart att USA ville gå i krig mot Libyen och Syrien samtidigt. Denna önskan offentliggjordes 2002 av John Bolton. Planen fördes vidare till Frankrike och Storbritannien som bestämde sig för att verkställa den under november i fjol”, säger Maysan.

Vidare säger Maysan: ”Vad som kallas ett folkligt uppror av frihetskämpar är i själva verket att statskuppförsök av nationer i väst. Operationen i Libyen utmärker sig med det häpnadsväckande antalet lögner till allmänheten. När FNs säkerhetsråd röstade för interventionen i Libyen baserades beslutet på rapporter som rådet försetts med. I dessa rapporter stod det att 6000 personer i Benghazi dödats av den libyska regeringen. Men fem månader senare har numret reducerats till 208 av den internationella domstolen i Haag.”

Maysan: ”i ett annat exempel cirkulerade videomaterial i utländsk TV som påstods visa på hur Gaddafis soldater våldtog kvinnor som hämnd för upproret. Detta visade sig senare vara en Libysk amatörporrfilm.”

Kriget mot Libyen ett steg i västs erövran av Afrika

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här