De senaste åren har en aggressiv retorik hörts oftare från världens stormakter. Ryssland, Kina och USA har alla gjort klart att de kommer att använda kärnvapen om så krävs och tjänstemän i alla dessa länder har gjort uppenbara hot om att våld kommer att användas för att försvara sina intressen.

Under de senaste åren har vi sett en del viktiga händelser som påminner om den utveckling som så småningom var början till det första världskriget 1914.

I början av 1900-talet, européer, ryssar, amerikaner och resten av världen njöt av en relativt fredlig period. Ingen kunde ha förutspått att mordet på prins Ferdinand i Jugoslavien skulle kunna leda till ett krig som involverade de flesta av de utvecklade länderna i världen och tog tiotals miljoner människoliv.

I ett ögonblick gick världen från att smutta espresso på Paris kaféer till flera år långa skyttegravsstrider längs östra och västra Europas fronter.

Grunden hade lagts flera år i förväg. Och så plötsligt hände det. Snabbt.

Originalartikel på engelska hittas på SHTFplan.com

Relaterat: Kinesiska PLA Professor: Tredje världskriget kan bryta ut över USA-Ukraina/Ryssland krisen.

“Som den ukrainska krisen utvecklas, så har internationella observatörer blivit mer och mer bekymrade över en direkt militär konflikt mellan USA och Ryssland. När en väpnad rivalitet bryter ut, är det sannolikt att den omfattar hela världen. Och det är inte omöjligt att ett världskrig skulle kunna bryta ut”

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här