Den sydafrikanska läkaren Angelique Coetzee var den som först uppmärksammade världen på omikronvarianten av coronaviruset. Coetzee har nu gått ut med avslöjande vittnesmål om hur europeiska regeringar försökt tysta henne och pressat henne att ljuga och överdriva farorna med viruset.

The New Zeeland Herald skriver att läkaren kort efter att hon uppmärksammat virusvarianten kontaktats av företrädare för flera regeringar som försökt få henne att hålla tyst om att omikron ger milda sjukdomssymptom och istället porträttera viruset som lika allvarligt som de tidigare varianterna.

– Jag blev tillsagd att inte offentligt säga att det var en mild sjukdom. Jag har blivit ombedd att avstå från att göra sådana uttalanden och att säga att det är en allvarlig sjukdom. Jag tackade nej, förklarar hon.

Hon menar vidare att definitionen är glasklar och att omikron kan behandlas hemifrån utan något behov av sjukhusinläggningar eller extra syretillförsel – vilket inte hade varit fallet om det rört sig om en allvarlig virusvariant.

Coetzee konstaterar att hon inte har några intentioner att ljuga om eller överdriva virusets påstådda farlighet bara för att makthavarna vill detta.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här