Läkemedelsföretaget Moderna testar covid-19 vaccin på spädbarn och unga

vaccinlobby sjukhus i USA autismens orsak DNA i vacciner testperson insjuknat tvångsvaccination Alan Rees Vaccinskador ska bokföras

Läkemedelsföretaget Moderna meddelade förra tisdag att de har påbörjat en studie där företaget nu testar sitt covid-vaccin på spädbarn från sex månader och barn upp till 12 år. Antal friska barn från USA och Kanada som ingår i studien uppges vara 6750. Syftet med att testa vaccinet på unga är att hjälpa till att producera flockimmuniteten för att i sin tur stoppa pandemin, skriver New York Times. 

Varje barn kommer att få två doser med 28 dagars mellanrum och studien kommer att delas upp i två delar. De första vaccinerade barnen i varje grupp kommer att få den lägsta dosen och efter övervakning kommer de senare deltagarna att tilldelas högre doser. Resultaten kommer att leda till att avgöra vilken dos som är säkrast och mest sannolikt skyddar olika åldersgrupper. Barn som kommer att ingå i del två i studien kommer att ges antingen den valda dosen efter analysen av första delen eller placebo bestående av saltvatten.

Läs mer på newsvoice.se, Läkemedelsföretaget Moderna testar covid-19 vaccin på spädbarn och unga

1 kommentar

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here