Mats Reimer angriper Torbjörn Sassersson, NewsVoice, Vaccin.me, Vaken.se, tidningen 2000-talets Vetenskap, Anders Sultan och hans företag ION Silver, journalisten David Finer samt även läkaren Jackie Swartz från Integrative Care Science Center i bloggartikeln ”Vidarinstitutet gör reklam för sida med antivaccin-propaganda”. Reimers princip är: bunta ihop och slå ihjäl, men det går inte så bra.

Mats Reimers debattbloggartikel publicerades i Dagens Medicin den 31 mars 2012. Angreppet är spretigt och Mats Reimer tar i ända från fotsulorna. Reimers uppsåt är att läsarna ska förkasta sajterna, personerna och kritiken mot vaccin. Helst allt på en gång och en gång för alla.

För att vara helt säker på att lyckas ryktesdestruera undertecknad inför sin läsarskara klämmer Mats Reimer till med att mannen bakom NewsVoice minsann behandlade sin fotvårta med bikarbonat och medskyldig till denna förskräckliga desinformation är 2000-talets Vetenskap som på webben lagt ut användarberättelser om alternativa vårdmetoder. Där står det om vårtan.

Men Mats Reimer är inte säker på att han satt dit undertecknad för samhällsfarlig verksamhet. Så för säkerhets skull lägger han till drapan:

”Newsvoice är en nyhetssida med blandad desinformation i ett brett urval från antivaccin och mobilstrålning till UFO och 9/11. Den som ligger bakom Newsvoice är också med i gruppen kring vaccin.me och har kopplingar till vaken.se där man kan beställa de anonyma antiGardasil-broschyrerna som delades ut i Uppsala nyligen.”

Läs mer på newsvoice.se

Text: Torbjörn Sassersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här