Tidigare studier visar på att sju av 10 barn och nio av 10 tonåringar antingen använder mobiltelefon och/eller surfplatta strax innan de ska sova. Nu påvisar studier även att avstängda enheten kan påverkar sömnen negativt.

Forskare vid King’s College London och Cardiff Universitet har sammanställt 11 studier som studerat hur denna teknologi påverkar sömnen hos dessa personer. 125000 barn deltog i studien.

Läsa hela artikeln på Telegraph.co.uk (engelska) eller översatt till svenska

4 KOMMENTARER

  1. Intressant studie. Jag har märkt när mobilen ligger intill sängen så sover jag ganska orolig, vaknar flera gånger, kan ha olika orsaker, men när jag sätter mobilen på (flygplansläge) då sover jag utan att vakna. Nån som har provat detta?

    • har alltid mobilen i köket avstängd när jag inte andvänder den…wifi är okej för mig 🙂

  2. öhh en avstängd mobiltelefon påverkar en människa negativt på 300 meters avstånd har jag hört så man bör nog vara lite försiktig…lägg den gärna i en plåtburk av stålplåt när du inte andvänder den och absolut inte bredvid sängen… 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här