Den tidigare PR-konsulten Andreas Sidkvist var en av hjärnorna bakom kampanjen ”Kavla ner – en mänsklig rättighet” något om Aftonbladet avslöjade tillsammans med Expo i två artiklar; “Svenska vaccinmotståndare kraftsamlar inför en fjärde våg, den 31 juli 2021 och “Hyllad PR-konsult eldar på svenska vaccinmotståndet” den 1:a augusti 2021.

MoDs partiledare Andreas Sidkvist polisanmäler Lars Lindblad för grovt förtal

Lars Lindblad, tungviktare inom pr och tidigare moderat gruppledare, uppmanade på sin Facebooksida Andreas Sidkvists kunder att bryta samarbetet på grund av Sidkvists engagemang för rätten att kavla ner istället för att kavla upp för covidvaccinen.

Lars Lindblads inlägg på sin Facebooksida den 1:a augusti 2021 som fortfarande ligger kvar 2:a juni 2024.

Lindblad tackar Aftonbladet för artikeln om Sidkvist och Kavla ner och listar i sitt inlägg vilka uppdragsgivare Sidkvist har som han nu anser att Sidkvist ska bannlysas ifrån.

“Det är inget annat än en praktskandal att en kommunikationskonsultföretagare som arbetar åt flera offentliga myndigheter, däribland Stockholms läns landsting, samtidigt är hjärnan bakom kampanjen ”kavla ner” (jämför kavla upp)- vars syfte är att desinformera allmänheten och sprida falsk information så att folk inte ska vaccinera sig, vilket riskerar tusentals liv…

Denna foliehatt- som fö också påstått att det är amerikanska myndigheter som ligger bakom 9/11- borde omedelbart bannlysas från all offentlig verksamhet för hans samhällsfarliga arbete. Tack Aftonbladet för ett bra knäck.

Följande offentliga verksamheter anger Andreas Sidkvist på sin hemsida att han jobbar för:

Stockholms läns landsting, Linköpings universitet, SVT, Familjebostäder, Botkyrkabyggen, samt följande kommuner; Stockholm, Nacka, Lund, Värmdö, Orust, Södertälje, Uddevalla och Botkyrka.”

Lars Lindblads bannlysning och uppmaning att Sidkvists kunder skulle avbryta samarbetet lyftes efter bara två dagar upp och blev en rubrik och en ny artikel i Aftonbladet, “Tunga reaktioner mot pr-konsulten: ”Bannlys denna foliehatt omedelbart” den 3 augusti 2021.

Lars Lindblad berättar samma dag om artikeln genom ett inlägg på sin Facebooksida.

En intressant detalj i det hela är att PR-byrån Kekst CNC där Lars Lindblad var managing director på i Bryssel också hade AstraZeneca och Pfizer som kunder. Alltså två av de största covidvaccintillverkarna.

Kort efter Lars Lindblads bannlysning och Aftonbladets artikel förlorar Sidkvists företag Kadunk HB sina största kunder, däribland norska statens resebolag Vy och Tyska Turistbyrån, och hans dåvarande kompanjon uppmanar Sidkvist att lämna bolaget och tar sedermera självsvåldigt över 3/4 delar av företagets tillgångar utan en överenskommelse med Sidkvist.

Andreas Sidkvist anmäler Aftonbladets artiklar till Medieombudsmannen med Aftonbladet klandras inte.

Drygt ett år efter Lars Lindblads bannlysning och Aftonbladets drev ringer Andreas Sidkvist upp Lars för att höra hur han tänker om att Sidkvist då har förlorat alla sina inkomster och sitt företag. Lindblad påstår då att han inte minns Sidkvist, sitt eget inlägg eller den intervjun han gjorde i Aftonbladet. Till slut blir Lindblad helt stum. Sidkvist gör då ett inlägg på sin Facebooksida om saken.

moderate gruppledaren Lars Lindblad

Nu har det snart gått tre år sedan Lars Lindblad kallade Sidkvist för en foliehatt som borde bannlysas för att han startade kampanjen “Kavla ner – En mänsklig rättighet”. Sedan dess har alltfler anmälningar om allvarliga biverkningar av covidvaccinen strömmat in. Bara i Sverige har över 13 000 allvarliga biverkningar anmälts till Läkemedelsverket varav 436 avser dödsfall.  Endast 1-10 procent av alla biverkningar beräknas anmälas.

Hjärtmuskelinflammation hos unga har erkänts som en av många allvarliga biverkningar tillsammans med blodproppar och neurologiska sjukdomar. Modernas vaccin stoppades för alla under 30 år redan i oktober 2021 och Astra Zenecas covidvaccin har dragits tillbaka helt över hela världen rapporterades om i maj i år. Många önskar nu att de hellre hade kavlat ner än att ta en spruta för laget.

Så här säger Sidkvist om att han nu anmäler Lars Lindblad för grovt förtal:

“Jag har tänkt en längre tid att jag ska anmäla Lars Lindblad för hans kränkande uttalande och offentliga bannlysning som ledde till att jag förlorade mitt företag och de kunder vi hade. Nu känner jag att tiden är mogen och att det finns förutsättningar för en rättvis rättegång. Att försöka tysta meningsmotståndare genom att använda grovt förtal på det sättet som Lars Lindblad har gjort är ett hot mot yttrandefriheten. Extra anmärkningsvärt är det att PR-byrån Kekst CNC som Lars Lindblad jobbar för även anlitas av AstraZeneca och Pfizer.”

En av Lars Lindblads kollegor på Kekst CNC angav att han jobbade bland annat för Pfizer och Astra Zeneca. Skärmdump från 10 augusti 2021:

moderate gruppledaren Lars Lindblad
Originalartikel: partietmod.se, MoDs partiledare Andreas Sidkvist polisanmäler fd moderate gruppledaren Lars Lindblad för grovt förtal då han kallat Sidkvist för en “foliehatt” som “ska bannlysas från all offentlig verksamhet”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här