Stora placeringsfonder kan bli de nästa stora investerarna inom Bitcoin marknaden. Nyligen har det rapporterats att statligt ägda investeringsfonder blivit intresserade av att köpa Bitcoins (BTC). Enligt Robert Gutmann, CEO över New York Digital Investment Group, har företaget haft konversationer med stora placeringsfonder gällande möjligheten av att investera i Bitcoin. Robert Gutmann pratade om detta i en virtuell podcast tillsammans med investeringsanalytikern och grundaren av Real Vision Raoul Pal.

Raoul Pal bekräftade Roberts avslöjande, där han konstaterade att Singapores stora placeringsfond Temasek, faktiskt är en investerare av Bitcoin. Han förklarade att Temasek, som förvaltar runt 306 biljoner dollar i tillgångar, har köpt Bitcoin från miners.

Nu när börsnoterade företag som Tesla och MicroStrategy har BTC i sina räkningar, har det även spekulerats om myndigheter och regeringar kommer göra detsamma. Robert Gutmann drog paralleller mellan Bitcoins överklagande gällande offentliga företag och statliga placeringsfonder, då det berör institutionella investerares önskan om att få säkra sina skulder i dollar.

Under augusti 2021, precis när MicroStrategy meddelade om sitt första köp av Bitcoin, pratade Michael Saylor om bitcoins värde i det långa loppet, gentemot det nedvärderade värdet på kontanter under åren. I mars betäcknade Russ Koesterich, portföljförvaltare för BlackRocks Global Allocation Fund, att statuset på guldet var en inflation som var överdriven. Bitcoin är en valuta som kan gå väldigt högt i värde, men det kan också minskas rejält. Trots nedgångar, ligger BTC fortfarande väldigt högt jämfört med året tidigare. Alla personer idag har inte koll på hur Bitcoin fungerar och därför finns det smarta handelssystem som kan hjälpa en på traven. Läs mer om dessa system i denna Bitcoin ERA recension.

Den amerikanska staten är redan en av de största investerare i Bitcoin, något som skapat stora rubriker de senaste åren eftersom staten samtidigt har ett speciellt förhållande med kryptovalutan. Vanligtvis säljs Bitcoin via offentliga auktioner via US Marshals Service, en brottsbekämpande myndighet inom det amerikanska ministeriet. Över 1 miljard dollar i Bitcoin har redan spenderats inom USA:s brottsbekämpning. Detta har resulterat i att US Marshals Service, har blivit en stor aktör inom Bitcoins.

Det är dock inte lika känt om hur regeringen faktiskt hanterar bitcoins. Enligt en rapport från Fortune, kan vi nu läsa om hur tekniken ser ut gällande hanteringen av kryptovalutan. Regeringens planer har gått åt skogen tack vare Bitcoin volatilitet. Många amerikanska myndigheter beslagtar värdefulla ädelmetaller och föremål, för att sedan sälja dem vidare på auktioner. Men ingen av dessa tillgångar har en liknande prisvolatilitet som Bitcoin. Detta har därför skapat nya frågor och situationer för den amerikanska staten. En strategisk tidsbestämd försäljning skulle uppskatta ett betydligt pris, som därefter betalas ut efter myndighetens budget, men de har kritiserats när de sålt bitcoins för ett billigare pris.

Fler och fler byråer har beslagtagit Bitcoins under åren, vilket gör situationen ännu mer komplicerad. Eftersom det inte går att spåra Bitcoin, har konsekvenser skapats för systemet, då det är svårare att etablera äganderätten av kryptovalutan, som bygger på principen om transparens. Meningen var att Bitcoin inte ska behandlas av mellanhänder och myndigheter, men hur blir det nu när myndigheterna även börjar investera i kryptovalutan? Det återstår bara att se…

Myndigheter ser nu över möjligheten att köpa Bitcoins

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här