Ett delat fredspris till Nadia Murad är en seger för rättvisa och förnuft. Daesh, ISIS, IS eller vad de nu kallar sig har manifesterat sina militära framgångar byggda på vapen från USA och Israel. De har manifesterat detta genom att förnedra,  förslava och misshandla flickor och kvinnor och har därigenom avhumaniserat sig själva.

Även om mycket grymhet och djävulskhet kan finnas inom oss människor så behövs det ofta en extern välsignelse och ett mentalt stöd för att förverkliga det destruktiva. I det fall som Nadia berättar om har välsignelsen hela tiden kommit från Israel. Stödet har bestått i bl.a. sjukvårdande åtgärder samt vapensupport till IS-grupper. Otaliga berättelser om hur just skadade IS-krigare transporterades över gränsen till Israel fick Daily Mail  år 2016 att göra ett stort reportage på plats som bekräftade denna bild, och Jerusalem Post hade inga invändningar mot den beskrivningen. Terroristerna repareras  på israeliska sjukhus och transporteras sedan tillbaka över gränsen för att kunna döda fler civila.  Men inte bara humanitärt stöd till IS finns bekräftad. Också ett massivt militärt stöd från Israel till IS, vilket FN-organet UNDOF kunde rapportera om 2015 blev en del i förintelsen av människovärdet. Rapporten begravdes snabbt av massmedias sorkar.

Att Israel under hela Syrien-kriget stött de som våldtog och misshandlade Nadia och hennes 7000 medsystrar är ställt utom allt tvivel.

Herzi Halevy, Israels Intelligence boss: ”We do not want ISIS defeat in Syria”, från AMN-news 20/6 2016.

Det fanns också sedan länge format ett mönster i Israel där unga vackra ryska och östeuropeiska kvinnor lockas till ”Det heliga landet” för att tjäna stora pengar. Väl framme i Israel får de lämna ifrån sig sina pass för att därefter bli inlåsta i ett rum för att tjänstgöra som service-kvinnor mot minimal ersättning.  Vill de sedan få tillbaka sina pass måste de först böta för att de har vistats i landet utan pass.  Det är inte osannolikt att IS-terrorister har fått inspiration från det hållet.

Hur som helst så har Israel hela tiden vetat om vad som försiggick i områden kontrollerade av terrorgrupper och hur deras skötebarn, IS, terroriserade och förgrep sig på civilbefolkningen.  Inte på något sätt försökte man stoppa det – snarare tvärtom. Ja just det, tvärtom. Olika Al-Quada-gruppers  outtalade uppgift har ju hela tiden varit, att för Israels räkning ödelägga grannländerna i enlighet med Yinon-planen.

Därför måste Nobels hedervärda och upprättande pris till Nadia Murad utgöra ett slag i ansiktet på den rasistiska judiska regimen.

Av: Hans Myrebro

Historisktkorrekt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här