Under fredagen genomfördes en interpellationsdebatt i Sveriges riksdag under rubriken ”En strategi för att minska metan- och lustgasutsläpp från jordbruket”.

Alltså liknande argument som framhävts av klimatalarmismpolitiker i till exempel Kanada.

Kväve ger upphov till lustgas, som påstås vara en ”växthusgas”.

Riksdagsdebatten fokuserade alltså på lantbrukens påstådda påverkan på ”klimatkrisen”, eller ”klimatutmaningen”, som experter avfärdar som en genomkorrupt politisk bluff.

– Oron över vart Sverige är på väg i klimatpolitiken är stor. Inte bara inom landets gränser från många medborgare, organisationer och företag utan också utanför Sveriges gränser. Utsläppen av metan och lustgas från det svenska jordbruket fortsätter vara höga, sade Socialdemokraternas Jytte Guteland i riksdagen i dag. Enligt Naturvårdsverket har de årliga utsläppen av koldioxid ända sedan millennieskiftet minskat på flera områden, men när vi pratar om just jordbruket står det stilla på nästan 7 miljoner ton. Samtidigt vet vi också att många organisationer säger att världen inte gör tillräckligt för att minska utsläppen. FN:s klimatpanel säger med all önskvärd tydlighet att 1,5-gradersmålet är i stor fara att överskridas redan i början av 2030.

Läs mer på swebbtv.se, Nu angrips Sveriges jordbruk – kallas för ”svarta fåret i klimatpolitiken”

1 KOMMENTAR

  1. Problemet i den västerländska världen är att det finns alltför många politiker som tror sig ha svaret på många frågor inom olika ämnen som ekonomi, natur och miljö osv… Sanningen är den att deras roll i sanhället är av ringa värde, mycket av deras politik stinker och på samma sätt som att de upptar en del av jordens resurser så skulle man lika väl kunna avlägsna dem på samma sätt som boskapen och få en bättre planet att leva på.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här