Den historiska Tusenmannamarschen i Stockholm den 6 mars för nu sin uppföljare med ”Första maj-tåget för Frihet och Sanning” med parollen att öppna upp Sverige igen.

– Vi vill uppnå en ökad medvetenhet om vad som håller på att hända i Sverige och i stora delar av världen där vår frihet står på spel, säger medarrangören Max Winter till Nya Dagbladet om den kommande manifestationen.

Winter betonar att den hårdnande coronarepressionen är orimlig särskilt som den står på ytterst tvivelaktig grund, något som bland annat brittiska forskare pekat på i sina analyser av nedstängningspolitiken.

– Vi vill samtidigt visa att vi inte accepterar rådande omständigheter som är baserade på väldigt lösa grunder. Vi ska öppna upp Sverige på sikt, säger han.

Responsen har varit mycket god både efter Tusenmannamarschen och inför den kommande den första maj, menar han. Framförallt uttrycker han att många upplever en lättnad att någon äntligen vågar agera och göra någonting mot attacken på grundlagsskyddade fri- och rättigheter och inte bara ser på passivt på vad som nu sker.

Läs mer på nyadagbladet.se, Nu arrangeras Första maj-tåget för Frihet och Sanning