Överstelöjtnant Long skrev i september en affidativ (en skriftlig utsaga i en rättslig angelägenhet) mot president Bidens förslag om obligatorisk vaccination för militärer. Hon fördömer också att amerikanska soldater pressas att ta covid-vaccinet för att inte riskera att tas ur tjänst.

Vi hoppade över två år av fas II- och tre år av fas III-försök, vi förlorade bara 12 soldater i aktiv tjänst i covid och ändå ska vi riskera hälsan hos hela den stridande styrkan på grund av ett vaccin för vilket vi endast hade två månaders säkerhetsdata?

Theresa Long, läkare och specialist inom flygmedicin, USA

I maj deltog Long i den amerikanska arméns kurs i förebyggande medicin. Hon uttryckte inför högre chefer sin oro över att vaccinen tagits fram så fort och att de sedan skulle användas för soldaterna.”Vi hoppade över två år av fas II- och tre år av fas III-försök, vi förlorade bara 12 soldater i aktiv tjänst i covid, och ändå ska vi riskera hälsan hos hela den stridande styrkan på grund av ett vaccin som vi bara hade två månaders säkerhetsdata för?” frågade hon.

du ska få så många soldater som möjligt att ta vaccinet så att jag kan få tillräckligt med data för att avgöra om vaccinet är säkert

En högre chef svarade: ”Det har du helt rätt i, överste, och du ska få så många soldater som möjligt att ta vaccinet så att jag kan få tillräckligt med data för att avgöra om vaccinet är säkert”.

Första mötet med en biverkning av vaccinet

Long berättade om sitt första möte med en biverkning av ett covidvaccin, vilket skedde i början av massvaccineringen. En av hennes kollegor, som ville skydda sina äldre föräldrar från covid, tog vaccinet och fick feber, akut smärta och en fullständig förlust av rörelseförmåga i armen i mer än en vecka.

Av: specialistläkare

Läs mer på checkfact.org, Överstelöjtnant: ”Soldaterna är försöksdjur och covidvaccinen är ett större hot mot deras hälsa än viruset”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här