Lars Bern förklarar att det finns en viktig medicin skulle ha kunnat rädda många tusen personer från död i covid-19. Det handlar om hydroxiklorokin, en välkänd medicin som har använts under många år vid behandling av malaria. Den används av miljontals människor i Afrika mot malaria och kostar nästan ingenting och ger vid normal behandling inga speciella biverkningar. Lars Bern förklarar vidare hur covid-19 består av flera faser och det är i den allra första fasen som hydroxiklorokin är verksamt mot corona.

Då motverkar den virusangreppet. I en senare fas är medicinen inte särskilt verksam utan den måste tas tidigt i sjukdomsförloppet. Men eftersom medicinen inte har några giltiga patent och är fri att producera är den billig och kostar nästan ingenting. Därför kan läkemedelsindustrin inte tjäna några pengar på den. Det är en mycket med lönsam affär att sälja vaccin, särskilt om viruset muterar och hela tiden kräver nya vacciner. Lars Ben menar att detta är orsaken till att man från läkemedelsindustrin har lyckats hindra och till och med förbjuda användningen trots den goda verkan.

Det har bland annat skett genom en oseriös artikel med felaktiga uppgifter om biverkningar vid användning av hydroxiklorokin som förts in i de medicinska tidskrifterna Lancet och British journal of medicin utan att artikeln har blivit granskad. När den senare skulle granskas vägrade författarna lämna ut data. Det visade sig att artikeln var ett falsarium och avpublicerades från tidskrifterna. Men skadan var redan skedd. Med hjälp av falsk information har sedan förbud mot användning av hydroxiklorokin för behandling av covid-19 införts på många håll.

Lars Bern menar att detta är en skandal och att man omedelbart bör häva alla restriktioner mot användning av medicinen mot covid-19. Han betonar också vikten av att kombinera med D-vitamin, zink och C-vitamin.


För mer information besök Lars Berns blogg anthropocene.live, Lars Bern: Varför tillåts inte verksamma medel mot corona?

1 KOMMENTAR

  1. Om det hade funnits verksamma medicinska behandlingar mot covid-19 så hade de inte fått igenom tillfälligt godkännande (emergency use) för ”vacciner” som inte har gått genom nödvändiga säkerhetsstudier. Det är väl mest därför MSM har demoniserat hydroxichloroquin och andra föreslagna behandlingar?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här