Hem ! Nyhet Övervakningen är snart fullbordad – Polisen vill förbjuda anonyma kontantkort
Google övervakar dig Amazon Echo med övervakning privatliv vara terrorister övervakningslagar Conspiracy Theory kontantkort

Övervakningen är snart fullbordad – Polisen vill förbjuda anonyma kontantkort

Överfallen av värdetransportbilar var startskottet. Nu körs en intensiv reklamkampanj mot kontanter i hela Sverige. Nu funderar polisen på att hindra anonyma kontantkort till mobilen. Om allt detta går igenom så är allt du gör dokumenterat.

I utredningen SOU 2005:38 med titeln ”Tillgång till elektronisk kommunikation i brottsutredningar” står bland annat att polisen vill kunna installera trojaner i datorer som man tror att misstänkta personer använder. Hur dessa ska undgå vanliga antivirusprogram står inte.

Det står också mycket om vilket problem polisen tycker att anonyma kontantkort till mobiltelefoner är. På sidan 211 står det att ”Rikspolisstyrelsen har givit in en skrivelse till oss [utredarna] rörande anonyma kontantkort och begärt att det skall föreskrivas en skyldighet för operatörer att registrera uppgifter om abonnemang för kontantkort och uppgifter som visar var och när kortet köptes (RÄS-000-5200/04).”

Utredningen skriver att det förmodligen skulle vara enkelt för kriminella personer att gå runt kontrollen genom att anlita bulvaner vid köpen. Utredningen menar att förbudet inte bör införas nu.

Läs mer om anonyma kort i forumet
Läs mer om värdetransportrånen i forumet.
Läs mer om kampanjen i forumet.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här