Påve Franciskus går nu till attack mot människor som ifrågasätter klimatförändringar. Enligt påven kan man klassa dessa människor som “dumma och envisa”.

Påve Franciskus har gjort sig känd för sina politiska korrekta utspel. Bland annat kräver han att Europa och USA ska öppna sina gränser för migranter från andra världsdelar.

Läs mer på nyadagbladet.se

4 KOMMENTARER

 1. Ganska vanlig åsikt. Tråkigt nog. Behandla den som inte tycker som du som att den ändå är en vettig person. Komplicerat med klimatförändingar. Tror själv att vi människor påverkar klimatet på olika sätt. Ökad koldioxid ger ju också ökade skördar. Negativt med varmare klimat är ju exempelvis att orkaner kan bli ännu kraftfullare och att havet stiger.

 2. De ökning av koldioxiden står människan för men den p.g.a. alla klimat insatser främst på energi områden med vindkraft och solceller har ökningen börjat minska. Koldioxiden ökar alltså men allt mindre och det är solcellerna som stå för det. Elen från solcell är idag utan subversioner billigare är naturgas.

  • Har du också sett Fossilbranchens sista strid på SVTplay?
   Sevärt!!
   https://www.svtplay.se/video/14034616/fossilbranschens-sista-strid/dokument-utifran-fossilbranschens-sista-strid-fossilbranschens-sista-strid

   Efter 200 års dominans utmanas kol och olja som den självklara vägen mot välstånd. Men samtidigt som sol- och vindkraft blir allt billigare så blir motståndet mot en omställning allt hårdare. Och ingenstans är striden lika bitter som i Donald Trumps USA. Vetenskapsjournalisten Jens Ergon ger sig ut på en resa i en energivärld på väg att vändas upp och ned.

   • Jag såg Fossilbranchens sista strid på SVT när den sändes för några månader sedan.

    Donald Trump vill satsa på kolindustrin men USA kan inte förbruka allt kol USA kan bryta så de måste sälja det men förbrukningen av kol går ned i hela världen så det undras vem som kommer att köpa kolet. Donald Trump vill alltså satsa på en industri som minskar vilka gör att en del undrar hur bra koll han har om världen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här