Att Emmanuel Macron sagt att det inte är uteslutet att Frankrike kommer att skicka trupper till Ukraina har väckt starka motreaktioner i landet. Enligt en undersökning är 76 % av befolkningen emot det.

En massiv protest utbröt i Frankrikes huvudstad Paris över planerna att skicka trupper till Ukraina. Hundratals demonstranter sågs motsätta sig förslaget kom nyligen kom från Emmanuel Macron. ”Macron, åk till Ukraina ensam”, och andra slagord, skreks av arga demonstranter. Demonstranter rev också sönder EU- och NATO-flaggor och viftade istället med den franska trikoloren.

Demonstranterna bar banderoller som sa: ”Vi är inte villiga att dö för Ukraina” och ”Låt oss sluta pumpa in vapen i Kiev.”

Ulf Kristersson har kommenterat Macrons uttalande och sagt att det ”inte är aktuellt överhuvudtaget just nu att skicka trupper till Ukraina”, en kommentar som förstås både är tänkt att lugna svenskarna, samtidigt som det ändå öppnar för att Sverige kan gå samma väg senare och förorda svensk trupp i Ukraina under NATO-flagg.

Kremls kommentar om franska soldater i Ukraina: ”Väst leker med elden”.

'Macron, Go Fight Alone For Ukraine': Big Protest In Paris; NATO, EU Flag Ripped | Watch

Källor:

lejdd.fr

aftonbladet.se

dn.se

Protester mot Macrons uttalande om franska trupper i Ukraina

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här