Rebeller och lokalbefolkning i syriska staden Ghouta anklagar den saudiske prinsen Bandar bin Sultan för att förse en rebellgrupp länkad till al-Qaeda med kemiska vapen, enligt Dale Gavlak, journalist som arbetat över 20 år i området för bl.a. AP och Mint Press News, och Yahya Ababneh.

Vidare berättar rebellerna i staden om hur en olycka med kemiska vapen inträffade medan de hanterades av rebeller, detta var orsaken till de många dödsfallen.

Det rapporteras friskt i media angående Syrienkonflikten. Följande information är dock extremt underrepresenterad:

http://www.mintpressnews.com/witnesses-of-gas-attack-say-saudis-supplied-rebels-with-chemical-weapons/168135/

Från artikeln på Mint Press News:

”We were very curious about these arms. And unfortunately, some of the fighters handled the weapons improperly and set off the explosions,” sa en militant vid namn ”J” till Gavlak.

Hans påståenden bekräftas av en annan kvinnlig krigare vid namn ”K”, som sa till Gavlak, ”They didn’t tell us what these arms were or how to use them. We didn’t know they were chemical weapons. We never imagined they were chemical weapons.”

Abu Abdel-Moneim, fadern till en rebell, sade till Gavlak, ”My son came to me two weeks ago asking what I thought the weapons were that he had been asked to carry,” och beskrev dem som om de hade en ”tubliknande struktur” medan andra sa att de såg ut som ”stora gasbehållare.” Fadern nämner att den saudiska militären som gav dem kemvapnen hette Abu Ayesha.

Enligt Abdel-Moneim, så exploderade vapnen i en tunnel, vilket dödade 12 rebeller.

”More than a dozen rebels interviewed reported that their salaries came from the Saudi government,” skriver Gavlak.

Det är Dale Gavlak, journalist för bl.a. AP och Mint Press News, som arbetat i över 20 år i Mellanöstern, och Yahya Ababneh som rapporterar om rebeller som själva erkänner att de är de ansvariga för ”nervgasattacken”, även om det verkar som det var en stor olycka. (Meningen var att attackera en annan plats.)

Sidan har varit nere större delen av dagen. Om detta beror på massivt intresse, eller Denial of Service attacker vet jag inte.

Artikeln speglas också på andra sidor, exempelvis:
https://www.infowars.com/exclusive-syrians-in-ghouta-claim-saudi-supplied-rebels-behind-chemical-attack/

samt diskuteras av mellanösternkännare:
http://shoebat.com/2013/08/30/ap-reporter-syrian-rebels-behind-chemical-attack/

Samtidigt säger Carl Bildt att han är övertygad att det är den Syriska regimen som ligger bakom attacken. Detta trots att Sverige ska föreställa sig vara ett neutralt land, och trots att hela affären kryllar av osäkerheter och tvivel.

Det rapporteras också om att FN evakuerar sin personal, snabbare än tidigare planerat, vilket skapar misstankar om en attack redan tidigt på lördagen:
https://twitter.com/CBSEveningNews/status/373519091098996737

Det skrivs för lite om information som kan användas för att ifrågasätta eventuella krigsbeslut, även om man ser visst tvivel bland vissa journalister vilket är ett framsteg. Kanske resonerar man att nationers underrättelsetjänster har tillgång till information som journalister och vanliga personer saknar, och undviker således att ifrågasätta. Man blir på så sätt medskyldig till de brott som kommer begås. Men ändå finns det rapporter som antyder att dessa nationers underrättelsetjänster enbart använder sig av information som finns i YouTube klipp:
http://www.zerohedge.com/news/2013-08-30/released-us-report-proving-assads-use-chemical-weapons-based-youtube-clips-full-repo

Det första som går förlorat i krig är sanningen. I dagens ”upplysta” värld med Internet, är antingen detta mer sant än tidigare. Vi har redan sett hur våra regeringar aktivt ljuger och presenterar falsk information för att skapa opinion för att skapa krig (jämför alla medvetna, idag dokumenterade, lögner som föregick attackerna av Irak och Afghanistan). Det borde således vara logiskt för media att aktivt misstro allt som presenteras från offentliga källor, speciellt när det gäller krig. Speciellt eftersom det alltid är de oskyldiga offren som får betala med sina liv annars.

Jag ber er därför alla att betrakta denna information och ifrågasätta om det som presenteras verkligen är så solklart som våra regeringar ger sken av. I slutändan är det befolkningarna i varje land som väljer, även om de hittills gjort det genom okunskap. Dessa krig skulle aldrig ha kunnat genomföras om befolkningen varit välinformerad och vågat ifrågasätta auktoriteter även om dessa råkar vara nobelfredspristagare. Att inte göra något är samma sak som att godkänna kriget som kommer.

Tycker du det ligger något i denna information, sprid den då till alla du känner efter att ha utsatt den för en granskning. Genom att se till att sprida sådan information gör du det svårare för de krafter som tjänar på krigföring att sälja in sina argument till allmänheten.

Shocking Story That Could Derail Attack on Syria

Rebeller i syriska Ghouta erkänner att de ligger bakom kemisk attack

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här