Sara Boo och Michael Zazzio från National Health Federation Sweden delar med sig av sin breda kunskap avseende vaccinfrågan. Missa inte detta spännande föredrag som ligger i tiden, inte minst då vi i Sverige står inför den stora frågan om det ska få finnas vaccinationstvång. Föreläsarna går igenom den medicinska kontext som vaccinationer ska ses i, vad vacciner innehåller och hur de fungerar – eller kanske gör de inte det? och vad kan vaccinering få för konsekvenser? Sara Boo och Michael Zazzio redogör även för den lagstiftning och de internationella konventioner som förbjuder länder att införa införa vaccinobligat och att diskriminera enskilda individer på basis av om de är vaccinerade eller ej.

  • Mässlingutbrottet har i media marknadsförts som värsta ebola-katastrofen, men hur befogad är egentligen rädslan för mässlingen och andra barn- och infektionssjukdomar?
  • Det senaste tillskottet i barnvaccinationsprogrammet är vaccin mot Rotavirus och dessförinnan var det HPV-vaccin. Hur motiverat är det egentligen att vaccinera alla barn mot detta?
  • Men de gamla vaccinerna som stelkramp måste man väl ändå ta – och polio i alla fall?
  • Vi tittar på innehållet i vaccin och vad är egentligen ett adjuvans?
  • Varför finns det vaccinkritik, vad består den utav? Ligger det något i det?
  • Vi kommer också att diskutera vaccinfrågan utifrån ett EU-perspektiv och vad som händer på kontinenten. Sara har varit som inbjuden talare i Italien två gånger, i kampen för vaccinationsfrihet.
  • Sist men inte minst kommer vi att beröra våra rättigheter. Kan man bli vaccinerad mot sin vilja? Kan arbetsgivaren neka en jobb ifall man inte vill vaccinera sig?

Obs! Ta gärna med lite kontanta pengar ifall du skulle vilja köpa hälsotidningar och hälsolitteratur

Arrangör:   Livskraft – förening för kropp och själ
Plats:          Kulturcentrum, Ronneby
Adress:      Kallingevägen 3 i Ronneby.
Tid:             Söndag 15 april kl 17.00-20.00
Pris:            Fri entré

thenhf.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här