Kevin Shipp som är en pensionerad och medaljerad CIA-officer varnar allmänheten för hur CIA och ”Deep State” med icke konstitutionella och illegala metoder skyddar USA:s hemliga operationer med ett sekretessprogram som syftar till att förhindra insiders att bli visslare. Trots det behöver världen idag visselblåsare mer än någonsin, menar Shipp.

Kevin Shipp säger att alla amerikanska myndigheter tillämpar olika nivåer av sekretess och om hemligheter läcks ut finns protokoll för hur visslaren ska knäckas mentalt, politiskt, ekonomiskt och socialt. Vissa visselblåsare som inte ger sig kan drivas till självmord, säger han.

Shipp arbetade på CIA med att förhöra personer. Han kan lögndetektorer och arbetade med kontraspionage samt som intern utredare. CIA kräver alltid att den anställde som arbetar med känsliga projekt måste skriva under starkt bindande sekretessavtal, som om de bryts, får allvarliga konsekvenser för den anställde.

Signeringen av sekretessavtal är i sig inget konstigt och särskilt inte för alla som arbetar inom militären och underrättelsetjänsten. Problemet är att tillämpningen av dessa sekretessavtal har blivit något monstruöst, säger Kevin Shipp. Avtalen används för att skrämma och förtrycka anställda vid många amerikanska myndigheter, tom amerikanska ”SMHI”.

Den anställde blir upplyst om att om sekretessavtalet bryts kan denne straffas, som att förlora jobbet, få ett fängelsestraff eller drabbas av en ännu mer utstuderad behandling.

John Kiriakou placerades i fängelse i två år och fick ytterligare tre månader i husarrest för att han avslöjat CIA:s illegala tortyrprogram. Det spelade alltså ingen roll att CIA agerade kriminellt.

I Sverige minns vi Guillous och Bratts avslöjande av den olagliga informationsbyråns spionage på privatpersoner. Det spelade inte heller någon roll. Guillou fick ändå 10 månaders fängelse, enligt Wikipedia.

“IB betyder Informationsbyrån. Det var ett hemligt militärt underrättelse- och kontraspionageorgan, direkt underställt ÖB, överbefälhavaren. IB var så hemligt att inte ens riksdagens försvarsutskott kände till dess existens. IB bildades 1965. Den parlamentariskt tillsatta underrättelsenämnden skrev i en rapport 1998 att bakgrunden till bildandet var ett krav från USA att det skulle vara ”rent från kommunister” på känsliga svenska industrier för att Sverige skulle få köpa vapen och teknologi.” – Ingvar Hedlund, Expressen

Se intervju med Kiriakou: ”CIA whistleblower John Kiriakou calls on journalists to tell ‘full story’ of US torture”

Läs mer på newsvoice.se, Så här kontrollerar ”Deep State” hemligheter, visselblåsare och sanningsrörelsen

 

1 KOMMENTAR

  1. USA och USA och USA. Det börja bli tjatigt detta. Varför så lite från Sverige? För att vi inte tror på konspirationsteorier lika mycket som i USA.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här