Det våras för sanningsrörelsen

Vem ska göra det

Protesterna mot den alternativa sanningsförmedlingen fortsätter, nu senast från tidningarna Fokus och Cafe. Men det är en lönlös kamp.

Anna Ritter (tidningen Fokus) och Viktor Barth-Kroon (tidningen Café) heter de senaste försvararna av vårt alltmer likriktade och robotifierade samhälle. Men innan jag sätter de två mainstream-”journalisterna” i sitt rätta sammanhang tänkte jag ta med läsaren på en kort panorering av tillståndet i vårt samhälle just nu.

Att bevaka och försvara sitt eget paradigm är vad de flesta debattörer sysslar med. Sakargument och sanning är viktiga så länge det gagnar en själv och den ”legoskribent” man som avlönad journalist utgör. Som sanningsförmedlare och whistleblower blir man medvetandegjord om detta. Som tillhörande den lilla skara som lämnat den röd-blåa röran, den religiösa-ateistiska röran, den etiska röran och alla skenbara brusdebatter som de styrande likt glaspärlor sprider till folket, blir alla de snuttifierade frågorna och debatterna istället punkterna som man lärt sig dra strecken mellan. Fram växer någonting helt annat, en best med tillräckligt brett mellan sina lurviga ben för att aldrig blir synad. Inte bara för att den med sitt omfång blir för osynlig i en allt mer cynisk och närsynt samhällskultur, utan också för att de som inte vill se besten, själva lever av den likt loppor på en hund.

Jag såg dokumentären om Fi för ett tag sedan. De av oss som väljer att ta ställning för och framförallt de av oss som aktivt vill göra något åt uppenbara osanningar och orättvisor, känner igen sig. Media sätter debatten, politiker duckar och människor följer i spåren. Men man kan ändå inte undvika att fråga sig varför bara 1 % av Sveriges befolkning röstade på Fi. Vad har kvinnor emot att få ett upprättande?

I Afghanistan blev FN attackerade. Vår mediemaskin går igång igen och skulden ligger förstås hos de talibaner som skulle ha blandats sig i de demonstrationståg som var upprinnelsen till attacken. I verkligheten fortsatte tusentals att protestera i Afghanistan mot den amerikanska pastorn som brände Koranen. Påstådda fejkade demonstrationer mot väst är en av medias favoriter i repris, samtidigt som man helt blundar för exempelvis upproren i Nordafrika där västerländska ungdomsorganisationer sponsrade av Google, Pepsi med flera i åratal utbildat nordafrikanska ungdomar i att skapa revolutioner och med den amerikanska regeringens samtycke.

Här på hemmaplan kan vi som slipper krig och elände ägna oss åt den västerländska rättigheten att vänstra utan att få händer avhuggna. Victoria Milan heter siten som uppmuntrar till otrohet. ”Gör livet levande, ha en affär” är deras slogan. Jovisst, allt är ju tillåtet men också ett utslag av en indignerad västerländsk mänsklighet med en allt större oförmåga till att känna in bestående mänskliga och långvariga ”lyckovärden”. I samma depriverande kategori av mänsklig nedåtspiral finner man ”Sex Factor”, Sydafrikas talangjakt för porrskådisar.

Fler än mig som tänker på sådana där apokalyptiska och bibliska målningar där djävulen och hans vänner vadar runt i porr, våld och allmänt dåligt mående? Trist att Jehovas vittnens tidskrift Vakttornet är mer träffsäkert än dagspressen när det gäller att se vart vi är på väg.

Ut i världen igen. I skydd av NATO:s sköld och bakom löpsedlar om Gripen-plan här hemma, smeker Obama och hans regeringskollegor i Storbritannien och Frankrike in sina länder i en medveten strategi. Å ena sidan tar man upp det självklara i att hjälpa det libyska folket mot den fruktansvärda diktatorn, å andra sidan är det tyst kring Bahrain och Saudiarabien där civila fängslas och torteras för sina rop efter frihet, precis som i Libyen. USA spelar ut rätt kort mot allmänheten samtidigt som de kommer att försäkra sig om ett långsamt, långsamt mer förankrat fotfäste i konflikterna och länderna i Nordafrika. Men det är förstås smilen och de publika uttalandena som sätter ordningen i debatten. Våra media dansar med i denna jänka och i det långa ledet av empatilösa hycklare finner man exempelvis DN som på ledare efter ledare tar upp Syrien men sedan duckar för tidigare nämnda regimer.

I denna blandade kompott om läget i världen så är de små förändringarna som banar väg mot ett vidare orwellsk samhälle kanske viktigare än de stora nyheterna. Krister Sjöberg 28 heter han som låtit sig implanterats med ett microchip. Han hade så många passerkort att hålla reda på så varför inte? Varför inte göra livet mer praktiskt, varför använda teleobjektiv när man kan se allt genom makroobjektiv och i myrformat?

Samtidigt som NATO alltmer framstår som den nya globala världsordningens givna militära auktoritet så vässas den globala kontrollapparaten. Utländska poliser ges nu samma rättigheter som de svenska, här i Sverige! Och i den alltmer centraliserade globala andan så kommer vår regering att föreslå att svenskars DNA per automatik kommer att bli tillgängligt för EU. ”Jag litar på andra länder”, säger Beatrice Ask.

Och på tal om EU så är det snart dags att förbjuda alternativa läkemedel. Du är snart helt i händerna på Big Pharma medan tusentals år av kunskaper som lett fram till naturläkemedel ska förbjudas. Ordning och reda på torpet, det är mekanisternas tidevarv just nu, bort med flum och alternativ.

”National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace” heter det nya amerikanska centraliserade identifikationssystemet som Obamas administration kommer att genomföra inom kort. Det ska undsätta de amerikanska medborgarna och företag i kampen mot internetstölder, heter det. Vi andra vet att identifikationssystem ALLTID kommer att användas i ett rent kontrollerande syfte.

De kortsiktiga, välsockrade och naiva mekanismerna som driver vårt samhälle in i en mer fascistisk kultur gestaltas väldigt väl av Elisabet Höglunds kolumn i Aftonbladet, ”Tryggheten främst – inte politiska vinster”. Där tar hon upp den ökande övervakningen och skriver lika robotifierat som tidsenligt korrekt att:

”En ny kameraövervakningslag förbereds nu i kanslihuset. Se till att den lagen tar ställning för elevernas säkerhet och trygghet och stoppa klåfingriga politikers försök att tjäna lättköpta politiska vinster på den personliga integriteten. Tryggheten måste sättas främst.”

Stackars de få politiker som fortfarande har ett strå av visionärt tänkande kvar, för nu är det de som är korrumperade!

Georges Soros, miljardären, höll en konferens nyligen med 400 inbjudna ur den globala finans- och makteliten.

”Planen med konferensen sägs vara att avskaffa dollarn som reservvaluta i världen samtidigt som man behåller kontrollen över människors pengar genom att införa en global valuta i dollarns ställe.”
Fria tider, Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Jag kikade på början av en video från konferensen och det tog mig inte många sekunder att inse vad konferensens vision var.

”We need to move to an order of some kind of new kind.”

”In politics, in geopolitics it’s obvious that we’re now confronted by global problems, very profound global problems but we have no global institution or governance to deal with it.”

”We really need to invent a new paradigm to deal with this world of radical unceartainty in which both politics and economics have got to interact thru a system of checks and balances”
Anatole Kaletsky Chefredaktör Times

Önskan om en global auktoritet blir inte mindre uppenbar när vår svenska deltagare Leif Pagrotsky (S) på frågan om vad som planerades inför mötet svarade: ”Skall bygga vidare på Keynes och 1944 års världsordning!”

Jag har tidigare satt hårda fakta till den dystopiska och mardrömslika förflyttning av vår värld som den ”Nya världsordningen” eller globaliseringen utgör. (”Den nya världsordningen”, Newsmill.)

Men så fort den alternativa sanningsförmedlingen, den utan närsynthet och utan de mest primitiva arttillhörigheterna, tar sig uttryck så rycker alfa-lopporna ut och försvarar besten.

De senaste exemplen på journalistiskt dussinarbete och populism är Anna Ritter och hennes artikel ”Med komplotten som tröst” i tidningen Fokus och förringningen av siten Vaken.se. Den pågående globaliseringen och bland världspolitiker snudd på uttjatade begreppet och behovet av en ”Ny världsordning” bakas istället in i ”Den konspirationistiska tankevärlden”. Vad som är väldokumenterat och uppenbart för alla att ta del av duckar Ritter för. Människor som varje dag far illa av en framväxande alltmer kärlekslös och global samhällskultur viftas bort och de få som skriker till ska helst inte bemötas utan målas hellre om med lite retorik lite sådär från ovan. Håll illusionen om vårt goda samhälle intakt tycks vara hennes uppdrag liksom så många andras, vare sig de är medvetna om det eller inte.

Nästa person som gärna låter sig vara fjärmad från verkligheten är Viktor Barth-Kron, redaktör på tidningen Café. Med ironi, arrogans och felaktiga påståenden försöker han svartmåla Tankesmedjan Mänsklighet och deras envisa kamp för att uppmärksamma den globala elitklubben Bildergruppen.

I både Ritters och Barth-Krons fall finns det ett förakt för alternativa sanningsförmedlare. Då är det roligare att som i fallet med Barth-Krons indirekt ironisera över följderna av svininfluensan som nu visat sitt rätta ansikte med narkolepsi som biverkning av vaccinationerna. Allt för att sälja lite lösnummer som folk kan roa sig med hos frisören. Mer om tidningen Cafés förvrängningar här.

Victoria Milan, Sex Factor, hycklande omtankar från västvälden om folket i Nordafrika vars diktatorer man stöttat i årtionden, ökad övervakning, ökat elitstyre, Ritters, Barth-Krons tomma, själlösa, betalda och hetsiga slickande av ett osynligt och grymt samhällsmaskineri, allt hänger ihop och är en del av utvecklingen.

En annan del av utvecklingen är att sanningar tar sig fram som blommor genom asfalten just nu. Det är infovår och underbart att skåda.

Mats Sederholm, Krönikör och medförfattare till boken Robotfolket


Originalartikel

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here