Även om du kanske inte kan sätta fingret på vad oxytocin är har du säkert hört talas om kärleks-, kram- eller kelhormonet. Dessa smeknamn antyder att oxytocin spelar en viktig roll för att människor ska må bra, och fås framförallt genom mänsklig kontakt.

Din kropp producerar oxytocin naturligt, men om du vill öka dina nivåer av detta hormon och må ännu bättre kan du testa följande naturliga sätt att göra det på!

Spendera tid tillsammans med nära och kära

Det absolut enklaste sättet att öka kroppens nivåer av oxytocin på är genom att spendera tid tillsammans med andra. Det kan vara en lång promenad med en kompis eller en kväll tillsammans med familjen. Tänk själv på hur bra du mår efter en dag tillsammans med människor du faktiskt tycker om. Det är oxytocin som får dig att må som du gör. Oavsett om du gör specifika planer med dina vänner eller bara umgås för att umgås kommer du må så mycket bättre bara genom att spendera tid tillsammans med dem. Det räcker med en timme eller två om du i förväg har en stressig vardag.

Njut av fysisk och intim närhet

Att spendera tid tillsammans med vänner och familj är en sak – men fysisk, intim närhet frigör extremt mycket oxytocin. Det kan vara att du spenderar en hel dag tillsammans med din partner där kyssar och kramar står i fokus. Men det kan också vara något så enkelt som att knulla i stockholm eller någon annan stad och njuta av den “begränsade” intimiteten av ett one-night. Oavsett hur du föredrar din fysiska och intima närhet finns det alltid sätt att öka kroppens naturliga produktion av oxytocin.

Nöj dig med massage

Har du ingen partner och heller inte är sugen på att swajpa på Tinder eller IX.nu kan du få fysisk närhet ändå. Intim också – bara intim på lite andra platser kanske. Massage är ett utmärkt sätt att öka kroppens oxytocinnivåer på nämligen, samtidigt som det hjälper människor att slappna av. Så om du inte tidigare valt att prioritera att få massage kan det verkligen vara på tiden nu! Det räcker med en 30-minuters behandling för att öka kroppens produktion av lyckohormonet.

Kela med ditt eller andras husdjur

Hatar du fysisk, mänsklig närhet behöver du inte bekymra dig. Det finns sätt att öka kroppens nivå av oxytocinnivåer utan att umgås med vänner, ha samlag eller få massage av en okänd person. Forskning tyder på att både husdjur och människor ser en ökning av oxytocin från fysisk kontakt. Det är just därför det kan kännas så tröstande att gosa med sin katt eller hund när man känner sig upprörd. Oxytocinet som produceras när ni gosar hjälper inte bara dig men också ditt husdjur att må bättre!

Så ökar du nivåerna av oxytocin i kroppen – Naturligt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här