I årets upplaga av World Economic Forums stormöte samlas i vanlig ordning den globala makteliten för att diskutera vilken riktning de anser att samhällsutvecklingen bör ta. I år riktas bland annat fokus på överstatlighet, cybersäkerhet, utökad klimatpolitik och att de experimentella massvaccinationsprogrammen skall omfatta alla människor på jorden.

Inledningstalade, under den i år digitala konferensen, gjorde som vanligt organisationens förgrundsprofil, ultraglobalisten och teknokraten Klaus Schwab, som deklarerade att det är nödvändigt att världsledarna ”definierar världens tillstånd” och ”adresserar de allra viktigaste utmaningarna för vår tätt sammankopplade globala mänsklighet”.

– Jag ser flera prioriteringar för den globala agendan. Vi måste fortsätta kämpa mot den globala pandemin. Vi måste revitalisera den globala ekonomin och accelerera övergången till utsläppsneutralitet. Vi måste skydda biodiversiteten genom att införa naturbaserade lösningar och vi måste minska gapet mellan rika och fattiga för att möjliggöra en mer hållbar global utveckling, sammanfattar Schwab.

Kinas president Xi Jinping fick hålla årets första anförande och förde fram att världen genomgår ”aldrig tidigare skådade förändringar” och att mänskligheten måste arbeta tillsammans ”mot sitt gemensamma öde” och för att bekämpa covid-19.

Special Address by Xi Jinping, President of the People's Republic of China | Davos Agenda 2022

– Särskilt viktigt är att fullt ut utnyttja vaccin som ett effektivt vapen och säkerställa en jämlik distribution, snabbare vaccinationer och få bort den globala klyftan vad gäller immunisering, säger han och tillägger att Kina redan har skeppat iväg över två miljarder vaccindoser till över 120 olika länder och internationella organisationer – och att man ska distribuera ytterligare en miljard vaccindoser utanför det egna landet.

Läs mer på nyadagbladet.se, Massvaccinering och överstatlighet i fokus på global maktkonferens

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här