Det underlättar för de allra flesta familjer att ha en diskmaskin. Det för att slippa diska allt för mycket för hand. Dock finns det vissa saker som mår bäst av att diskas för hand, eftersom de annars kan gå sönder. Sedan finns det saker som inte bör diskas i maskin, eftersom de kan göra sönder maskinen. Även om du hittar billiga diskmaskiner att köpa är det ju rätt bra att vara rädd om den du har. Vi går igenom en del saker du bör undvika att diska i din diskmaskin.

Undvik dessa saker i diskmaskinen

Det är inte så smidigt att diska vare sig vitlökspress eller rivjärn i maskin. Även om de tål det, så har de svårt att bli så rena som de kan bli av att diskas för hand. Det eftersom allt fastnar i de hål de har. En annan sak som du inte bör diska i maskin är flaskor eller burkar som har en etikett kvar. Det eftersom i maskinen kommer etiketten lossna och det kan fastna i filtret. Även klisterresterna är inte så bra för maskinen. Om du gillar att dricka kaffe i termosmugg, låt bli att köra den i maskinen. Det kan förstöra den!

Andra saker du inte bör diska i maskinen

Om du bränt ugnsformen eller plåten så är det svårt att få bort det bara genom att köra i maskinen. Du får först ta en omgång med svinto eller stålull. Om du har en gjutjärnspanna, se då till att diska den för hand. Annars kommer den bli förstörd! Se även till att du oljar din panna efter diskningen. Träredskap är även det ett big no no, eftersom de blir förstörda med tiden. Samma sak med träskärbrädan. Du bör även undvika att köra köksprylar av aluminium eftersom de kan missfärga diskmaskinen. Låt även bli att diska dina fina kockknivar i maskinen, så håller de längre.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här