Den är bland en av de kanske mest känsligaste frågorna i världen. Frågan om vad som hände den 11:e september 2001. Om man ställer frågan så drar man på sig:

Extremistmisstankar
Glåpord
Idiotförklaringar
Tystnad
Aggressioner

Man behöver inte ens hävda att det fanns en konspiration, man behöver inte ens anklaga någon stat eller några grupper av människor. Och även om man har massor av sakskäl så kommer man inte ens så långt att någon vill lyssna på det. Alla har färdiga svar och i stort sett ingen har läst på.

För några år sedan var jag oerhört nyfiken på hur det egentligen gick till den där morgonen. Idag är jag också nyfiken, men jag och så många andra som studerat omständigheterna kring 9/11 har istället öppnat dörren till något mycket större. Yttrandefrihet och demokratifrågor i allmänhet och så många andra frågor som spinner ur dessa.

Oj vad jag jag lärt mig av och upplevt av 9/11, Så mycket ilska, så många besvikelser och så många undersköna aha-upplevelser jag haft tack vare 9/11 och så många nya vänner jag lärt känna. Inte alls så många 9/11 intresserade, snarare människor som söker andra förklaringar till samtida händelser än de som offentligt basuneras ut.

Men vilka är de här människorna? Säger de bara nej för sakens skull?

De säger så ofta nej för att vår värld på så många sätt är förljugen och falsk.

För att förstå hur det kan komma sig att så många felaktigheter begåts och hur många ”nej” som är motiverade så måste man ha gett sig iväg på en osäker sanningsresa. Det handlar inte om att byta perception eller byta åsikter, det handlar om att utvidga sin gamla bild av händelser och förklaringar med nya så att ”landskapet” breddas. Och när sanningens landskap utvidgas så synes till sist den gamla tron som barnslig och så tydligt skapad av förklarliga programmeringar. Helt förståeliga men samtidigt så sorgliga. För plötsligt blir mekanismerna uppenbarade och plötsligt så ser man hur så många människor kan tro på en och samma sak, hur så många människor reagerar unisont när man prövar dem med olika stimuli. Och hur så många människor reagerar unisont inte reagerar på andra stimuli. Man förstår plötsligt att det är fullt möjligt att styra världen genom att kombinera aktiva och passiviserande stimuli. För den esoteriskt intresserade så handlar det om att arbeta med Yin och Yang, att spela på svartvita tangenter och på det stycke som gynnar ett fåtals manipulation av flertalet bäst.

Problemet är att återvända till nuet och förmedla detta. Hur väcker man människor som inte vill vakna, hur tacklar man människor som inte låter sig påverkas av sakargument och fakta, hur kan man uppmärksamma människor som innerst inne är livrädda för att veta?

Att finna sanningen stöter samtidigt ut en ur gemenskapen. Folk vet det, därför så backar de undan, därför skyndar de runt knuten, därför försöker de nervöst skämta, hyckla eller attackera.

Men rädslan ruvar också bland de som vaknat och sett. Med hjälp av aliasnamn på forum eller genom att undvika ämnet som skribent eller genom att smita in på föredrag och snabbt smita ut igen så slipper man oroa sig.

Människors hela yrkeskarriärer kan förstöras om man ställer frågan ”Vad hände egentligen med 9/11?”,

Det finns ju vittnen, det finns vetenskapliga belägg bland tusentaks fackfolk, det finns brandmän som kan intyga, USA har tidigare haft planer på högsta militära nivå som inneburit att man varit beredd att mörda sina erga landsmän och inte minst så tvekar de som själva gjorde den officiella utredningen. Allt är ett moränras och ändå …

När media ilsket angriper 9/11 Truth movement ”Truthers”, när Expo förföljer ifrågasättarna och utmålar den som extremister, TV4 utför politiska mord mitt framför kameran och SvT tvingas ljuga ihop videoklipp så undrar man igen, vad, vad är det som är sååå fruktansvärt med detta.

Människor behöver varandra, man behöver sitt godkännande från andra annars är man inte värd något. Och när något så monumentalt avgörande för världen som attacken på WTC riskerar att förvandlas till ett århundradenas slag mot demokratin så orkar man inte längre. Allt vi tror på försvinner under fötterna, alla lögner och paradigm som vi itutats och som vi långt därinne vet aldrig kommer att göra den världen bättre riskerar att gå förlorade men det är åtminstone ett samhälle vi lärt oss hänga fast vid. Ett dårhus är bättre än inget hus alls.

Var med och kräv sanningen om 9/11. När du söker i sanningen om 9/11 så öppnas pandoras box och det betyder långt mer än du tror.

Ju tidigare du ställer dig upp stolt och klar i vinden, desto mer respekterad och sedd blir du när raset kommer och årtusendets största bluff briserar.

9/11 Truth NOW. Det betyder mer än vad du tror.

Medialänkar: DN SvD SvD

9/11 truth


Architects and engineers for 9/11 truth

Av: Mats Sederholm

Klarsikt