Dokumentärfilmen ”Secrets of the CIA” avslöjar sanningen om CIA och hur denna organisation ligger bakom många terroristdåd genom historien. Flera ex-CIA-agenter talar ut om sina erfarenheter som ombud och vad de var skyldiga att göra.

I vissa av dessa uppdrag ingår även dödandet av barn. De flesta av dem försöker nu sprida information om brott CIA begått och hur organisationen måste förändras eller helt stängas ned.

Ralph McGehee, en Före detta CIA-agent, i denna dokumentär. Han är mest känd för att publicera Deadly Betrayl.

 

Denna dokumentär förklarar när och hur CIA skapades och de brott som begåtts av CIA i USA:s namn. Bl.a. förklaras begreppet ”Black sites:s” I militär terminologi, en svart plats, en plats där icke erkända svarta, ”mörka” projektet genomförs. Nyligen har termen blivit ökänd för att beskriva hemliga fängelser som drivs av USA:s Central Intelligence Agency (CIA), i allmänhet utanför Förenta staternas territorium och jurisdiktion . Det kan hänvisa till de anläggningar som kontrolleras av CIA som används av den amerikanska regeringen i dess ”kriget mot terrorn” för att kvarhålla påstådda fiender som de klassat som terrorister.

USA: s president George W. Bush erkände existensen av hemliga fängelser som drivs av CIA under ett tal den 6 september 2006. Ett påstående om att de svarta platserna existerade gjordes av The Washington Post i november 2005.

Många europeiska länder har officiellt förnekat att de är värdar för svarta platser i syfte att fängsla misstänkta eller samarbete  med USA i de extraordinära överlämnings programmen. Inte ett enda land har bekräftat att den är värd för svarta platser. Men Europeiska unionen:en (EU) betänkande som antogs den 14 februari 2007 av en majoritet av Europaparlamentets (382 ledamöter röstar, 256 emot och 74 nedlagda) uppgav att CIA genomför 1245 flygningar och att det inte var möjligt att motsäga eller bevisa att hemliga fängelser idag förekommer i Polen och Rumänien.

I januari 2012 inledde Polens riksåklagarens utredningsförfarande mot Zbigniew Siemitkowski. Påståendena gäller att CIA interneringsoperation i Polen, där utländska misstänkta kan ha torterats i samband med kriget mot terrorn. Den möjliga inblandning av Leszek Miller, Polens premiärminister i 2001-2004 utreds också.

Dokumentärfilm: Secrets of the CIA (CIA:s hemligheter)